שדות העמק בריח החציר

פרטים

נפתח ב: 29/03/2024
סוג: טיול בארץ
 23 תמונות
 0 תגובות
 87 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
יצאנו לרכיבת בוקר בנוהל הקבוע לשדות העמק אורך המסלול 18.50 ק"מ גובה מצטבר:156 מטר. בדיוק היום החלה קצירת התחמיץ בעמק יזרעאל קציר החיטה לתחמיץ מסמל עבורי את האביב, רוכבים לשטחי החיטה ריח החיטה? חגיגת המשאיות? זה חזק ממני! את גלגלי המשאית את "מנגינת" הקומביין ואת ריח הקציר. 29.3.2024 הוא התאריך הרשמי לתחילת עונת האביב ומזל שיש סביבי שדות, פריחה וחיים. אבל בשונה מכול העולם, זוהי פתיחת עונת התחמיץ. "התחמיץ הוא מזון למעלי גירה שהוכן תוך החמצה, שיטת שימור שנועדה לאפשר שמירת מזון לתקופות ארוכות. התחמיץ הנפוץ בישראל הוא תחמיץ חיטה ותחמיץ תירס, המיועדים להזנת בקר לחלב. ברפת החלב הישראלית משמש בדרך כלל תחמיץ החיטה, כרכיב המזון הגס המרכזי במנת המזון של הפרות החולבות – וכיוון שהוא מיוצר פעם אחת בלבד בשנה, נודעת חשיבות מרכזית לאופן ולאיכות הכנתו" . קציר החיטה נעשה על ידי קומביין. את החיטה קוצרים לפני שהגרעינים מתייבשים ומעבירים למשאיות. המשאית עמוסה מרימה את ההיבר ושופך לבור ענק – בור התחמיץ, מאות משאיות מגיעות לבור. עם השופלים מהדקים את הירק, מהדקים על מנת למנוע כיסי אוויר, התחמיץ המיועד למזון לבעלי חיים יכול להישמר שנים. ייצור התחמיץ מתבצע במספר שלבים: הקציר בשדה – החיטה נקצרת ונאספת על ידי קומביין אל תוך משאיות. עיתוי הקציר הוא בעל השפעה מכרעת על איכות החומר. מקובל לקצור את החיטה לפני שהגרעינים מתמלאים ומתייבשים, בעת שהגרעין נמצא במצב שבין הבשלת חלב להבשלת דונג. הקדמת הקציר תביא לשיפור איכות החלבון ולעלייה ברמת הנעכלות של התחמיץ, אך תפגע בכמות היבול שתיקצר מהשדה. אחסון – השלב השני הוא הבאת החומר לבורות גדולים שם נפרק החומר. הירק הקצוץ נפרק בבור, ומהודק על ידי שופלים למניעת היווצרות כיסי אוויר, לעיתים בתוספת חומרים מונעי חימצון או משפרי תסיסה. לאחר ההידוק מכסים את החומר ביריעות פלסטיות. המטרה של תהליך זה הוא למנוע נוכחות אוויר, שתאפשר פעולת חיידקים מחמצנים שגורמים לקלקול החומר. לאחר הכיסוי הירק עובר תהליך תסיסה אנאירובית ולאחר שבועיים החומר מוכן לשימוש. במהלך השימוש בחומר חושפים כל פעם מעט חומר כדי לא לקלקל את החומר בבור. התחמיץ יכול להישמר בתנאי אחסון אופטימליים למשך שנים.

תוצאות 1-20 מתוך 23

תוצאות 1-20 מתוך 23

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר