איך תיראה האנושות ביום שאחרי הקורונה 25.8.2020

פרטים

נפתח ב: 25/08/2020
סוג: טיול בארץ
 67 תמונות
 1 תגובות
 285 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
סיפור רכיבת הבוקר לחץ נפשי: הפחתת לחץ נפשי חשובה בכל תקופה בחיים בכלל ובמשבר הנוכחי והתמודדות עם נגיף הקורונה בפרט. לחץ נפשי עלול להוביל לאכילת יתר, חוסר שקט תמידי, בעיות שינה, הרעה של מצב בריאותי, חשש ברמות שונות מלראות אנשים חדשים (בשל ההנחיות המחמירות בנושא ועוד). מומלץ להמשיך לעסוק בתחביבים ולא לשקוע במרה שחורה. מומלץ להתאמן על בסיס קבוע, אכן אני ממשיך להתאמן בדווש, כמובן חשוב להמשיך וגם בתקופה זו לבצע פעילות גופנית עם תכנית אימון מותאמת. חשוב לציין שבעת ביצוע פעילות גופנית בעצימות גבוהה דיה מופרשים גם אנדורפינים שתורמים להרגשה טובה בעיקר אחרי הפעילות ומסייעים גם להגביר את ההתמדה באופן כללי. האושר שלנו צריך להתבסס על מה שנמצא בתחום השליטה שלנו. בני המשפחה והחברים שלנו, הניסיון שצברנו, הכישורים שלנו, ומה שהספקנו כבר ללמוד או להשיג. חזרתי מרכיבה מאתגרת, נהניתי מהטבע, כמובן החוויה הייחודית של שעות הבוקר השקטים, לפני סערת ההמונים. • זמן דיווש על אופניים כולל: (3:58) שלוש שעות, חמישים ושמונה דקות בלבד. • תוספת מספר קמ"ש נוספים לרפרטואר: 50:30 ק"מ • טיפוס מצטבר: 230 מטר. בנימה אופטימית זו, אני מאחל לכולכם המשך שבוע טוב, מקסים, ומהנה. פיירו קישור מצורף לגלריה:

שאלות ותגובות

נכתב ב - 25/08/2020 13:36:41

איך תיראה האנושות ביום שאחרי הקורונה 25.8.2020

יום אחד התעוררה החברה האנושית למציאות אחרת, תחילה נעשה פוליטיקלי קורקט לומר שאיננו רוצים זרים. נהיה בסדר לסגור בפניהם את הגבול ולהשיב אותם למקום שממנו באו. אחר כך הוכנסו אנשים לחדרים צרים, לפעמים בניגוד לרצונם, והורחקו מהחברה. בשלב הבא התבקשנו להפסיק ללחוץ ידיים, להפסיק להתנשק ולהתחבק, להפסיק לבקר את ההורים המבוגרים שלנו, להפסיק לערוך אירועים חברתיים ותרבותיים.
כל תקנה כזאת חותרת תחת האינסטינקטים החברתיים שלנו, ובכל זאת מתקבלת מיד כצו השעה. תרחישים שלא יכולנו לדמיין בעבר הפכו למציאות.

"הקורונה חומסת בהדרגה מהחברה האנושית כמעט כל מה שכרוך בלהיות
אנושי. כנראה, הולכים אל הלא נודע - על החיים בצל אי ודאות.
למרות שמרבית האנשים לא אוהבים את הרעיון של אי ודאות, היא חלק בלתי נפרד מהחיים. מה צריך לעשות כדי להתמודד איתה.
קצת אור בצל נגיף הקורונה
זהו. נכנסו לשגרת חיים חדשה. הקורונה חומסת בהדרגה כמעט כל מה שכרוך בלהיות אנושי. מבצרת אותנו מכל כיוון אפשרי, עד לסגירת בית הקפה האהוב עלינו בפינת הרחוב. אבל לצד ההגבלות החדשות שעלינו להישמע ולציית להן בלי הרהור, יש פעולות נוספות שעלינו לבצע, בראש ובלב.

מגמת הבידוד שנכפית עלינו מצד הרשויות נועדה להגן עלינו ולשמור על בריאותנו הגופנית. אך בכוח החציצה גם לשמש תנאי סביבה חדשים לרפא אותנו מבפנים, כיחידים וכחברה. והם כבר תלויים בנו.
ראשית, חשוב להבהיר שאין המרחק הפיזי צריך להטריד אותנו. הוא משמש סמן ימני למשבר החמור ביותר, השבר האנושי. הריחוק חושף את מצבנו האמיתי, משקף את היותנו מרוחקים פנימית זה מזה. מבודדים שגרתיים.
וכאן בדיוק נקודת המפנה. הריחוק החיצוני מחייב קירוב פנימי.

התקופה הנוכחית בה מתמודדים עם נגיף הקורונה הנה חסרת תקדים בכלל בעולם. מדובר על אויב שלא נראה, לא יודעים איך להתמודד עימו תרופתית, היכן הוא יתקוף היום/מחר ועוד מספר שבועות או חודשים, מי מועד יותר/פחות לחלות בקורונה ועוד. חוסר וודאות וידע, ללא ספק משפיעים על רמת הלחץ הנפשי והפיזי של האדם מקשים על ההתמודדות.


הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר