לדווש על אופניים בישראל - עוצרים רגע וחושבים 29.7.2020

פרטים

נפתח ב: 29/07/2020
סוג: טיול בארץ
 79 תמונות
 2 תגובות
 269 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
סיפור רכיבת הבוקר "אֵיזֶה יוֹם, הַחַמָּה הַיּוֹם זוֹרַחַת כָּל הַיּוֹם, ואוֹרָהּ הַטּוֹב נוֹגֵעַ ומְדַגְדֶגֶת בְּקַרְנֶיהָ, אֵין סָפֵק שֶׁהִיא זוֹרַחַת בִּשְׁבִילִי, רַק בִּשְׁבִילִי! הַחַמָּה בִּשְׂחוֹק סוֹקֶרֶת אֶת יפיוףֹ שֶׁל הָעוֹלָם, "אוֹר קַרְנַי", כָּךְ הִיא אוֹמֶרֶת, "לְכֻולָּם ". עם השמש החמה שמרגישה קרוב אני יושב ומדווש וזה עושה לי טוב, כל העולם עוצר, סוף סוף, אני נושם אני קיים אני מתחיל לחיות, מגשים את כל מה שתמיד רציתי להיות והעולם בוער, בלהבות תמיד חלמתי שתהיה לי סיבה לשמוח, גם אם לפעמים קשה, אם תיתן לי כוח לשתות את החיים כמו יין, ולא לוותר עדיין. תמיד חלמתי שתהיה לי סיבה לזרוח, החופש נגע בי, זו הרגשה שלא הכרתי, בדרך שכחתי ליהנות, עם הרוח הקרה שמתחילה לנשוב לכל כיוון, שהיא תיקח אותי מבלי לחשוב, והעולם אחר סוף סוף צבעים על הירח אני שט אתו, שלם עם הגורל אני בוטח בו, והעולם זוהר, איזה נוף. חזרתי מרכיבה מאתגרת, נהניתי מהטבע, גם מהאווירה הקסומה לאורך טיילת החוף, וכמובן מהחוויה הייחודית של שעות הבוקר השקטים, לפני סערת ההמונים. • זמן דיווש על אופניים כולל: (4:44) ארבע שעות, וארבעים וארבע דקות בלבד. • תוספת מספר קמ"ש נוספים לרפרטואר: 59:05 ק"מ • טיפוס מצטבר: 190 מטר. בנימה אופטימית זו מאחל לכם המשך שבוע מהנה, נתראה בשבילים. פיירו קישור מצורף לגלריה:

שאלות ותגובות

נכתב ב - 29/07/2020 15:23:39

כמה רוכבים יש בישראל שרוכבים מעל 400 ק"מ בשבוע?



כמה רוכבים יש שבמהלך 365 יום עוברים את המרחק הממוצע למשאית בשנה (לפי המדד של 2018) – סביב 27,000 ק"מ? אנחנו חלשים בכדורגל ובאופניים ואנחנו חזקים בהתעמלות אומנותית וג'ודו, ואני טוען שאחד ההבדלים הוא השעות שספורטאים מעבירים באימונים.

ממה שאני הצלחתי ללמוד, ולראות, במהלך 3 השנים האחרונות יש בודדים שעושים את זה, מצד אחד, 500 בשבוע לא נשמע הרבה, ולעשות את זה כל שבוע… בודדים מגיעים אפילו ל 400 ק"מ שבועיות.
למה? (אני לא מדבר על רוכבי ברווט, הנדרשים לעבור מרחקים ארוכים החל מ-200 ק"מ ועד 1,200 ק"מ בתוך מסגרת זמן מוגדרת מראש ואני לא מדבר על אלו שפעם בחודש/חודשיים יוצאים לרכיבה ארוכה של 180 ק"מ).

רוכבים חובבים מסתפקים בכמה רכיבות בשבוע, לחלק מהרוכבים שעות בודדות על האוכף בהחלט מספיקות. לחלק אחר של רוכבים האילוצים מאלצים להסתפק במרחקים קטנים, לאילוצים האלו אני בדרך כלל קורא תירוצים.
אני אישית מדווש מעל 6300 ק"מ בשנה, וכנראה אסיים את שנת 2020 קצת יותר, השנה רכבתי בממוצע 230 ק"מ לשבוע, פשוט מתמיד באימונים.

לגילי המטרות הן אחרות, אבל בהחלט זה יכול ללמד על איך בן אדם עם משפחה ועבודה בעזרת הרבה רצון מצליח לדחוס לתוך היממה כמות האימונים כזו גדולה.

מה צריך כדי לעשות את זה במשך כמה שנים?
רגליים חזקים, ראש סלול, לב מאוהב, אופניים סקסיים וביגוד מצוין – הכול יש. אבל עדיין, משהו חסר. משהו שיגרום לך בגשם, בשרב, ברוח או בקור או בסתם מזג האוויר נפלא לקום מהמיטה ב 2:50 אחרי כ 4 שעות שינה, לאכול יוגורט קטן, לשתות קפה חם ולצאת לרכיבה של 4:30 שעות למסלול שברוב המקרים תוכנן ערב לפני… אתגר, מטרה, יעד, וחלום. אם להוסיף את המילים האלו למשוואה – אפשר להגיע ל 6300 ק"מ בשנה.
נכתב ב - 29/07/2020 15:25:13

אינך יכול תמיד להימנע ממסמני השמש, אך אתה יכול להגן על עצמך מפני נזקי שמש ומסרטן עור.

רובנו יכולים להתייחס, כשאנחנו מטאטאים באקראי כמה נפיחות של קרם הגנה על הפנים והזרועות, משליכים רגל על האוכפים ומתגלגלים לכמה שעות, שם קרם הגנה האמור עשוי להזיע לפני שהוא עושה לנו טוב. אבל אנו יכולים, וצריכים לעשות זאת טוב יותר, במיוחד אם אנו מקווים להימנע מאותו גורל בהמשך הדרך, אומר רוכב האופניים הוותיק אלן ריצ'בורג, מרפאה, במרכז הרפואה לספורט ובריאות המשפחה בסן דייגו.

הסיכון הוא מצטבר, כך שהנזק שנגרם לכם היום יכול להופיע כסרטן עשרות שנים בהמשך הדרך. "כמו לרכוב על עצמו, אתה לא יכול לבטל את כל הסיכון שלך, אבל אתה יכול לנקוט צעדים למזעורו." להלן המלצות ריצ'בורג ומומחי בטיחות שמש.

כדי שקרם הגנה יבצע את עבודתו אתה צריך למרוח אותו מוקדם ולתת לו זמן לספוג את העור שלך. ההמלצה לרוב המוצרים היא ליישם לפחות 15 דקות לפני כן. "שלושים דקות זה אפילו יותר טוב", אומר ריצ'בורג, ומציין כי רוכבי אופניים מועדים להחיל קרם הגנה כדבר האחרון שהם עושים לפני שהם גוזלים ומתגלגלים, בדרך כלל כשהם כבר בחוץ. "עיבוד מחדש של טקס הטרום טרמפ שלך, כך שתחיל אותו לפני שתערוך אותו. ואז תאגדי את החפצים שלך, תשתה באכילה, תמלא את הבקבוקים שלך וכן הלאה. כשאתה מתרסק, קרם הגנה כבר הספיק לשקוע פנימה. "

המספר העיקרי שאתה מחפש בעת בחירת קרם הגנה הוא דירוג SPF. לעתים קרובות אנשים חושבים בטעות שהמספרים הללו מצביעים על משך הזמן שאתה יכול להישאר בשמש בלי לשרוף (כך שאם בדרך כלל היית נשרף תוך 10 דקות עם עור חשוף, אתה יכול להישאר בחוץ 15 פעמים יותר עם SPF 15 דולק).

זה לא באמת המקרה. מספר SPF מתייחס לאחוז קרני ה- UVB שהמוצר מסנן. קרם הגנה עם SPF 15 מסנן 93 אחוז מקרינת ה- UVB; SPF 30 מסנן 97 אחוזים; SPF 50 חוסם 98 אחוזים וכן הלאה. עבור רוכב אופניים חשוף לשמש, גבוה ככל הנראה טוב יותר. "לא הוכח שמספרים גבוהים יותר יגן טוב יותר על סרטן העור, אבל אם אחוז עד שניים יכולים להגן עליך מפני נזק קצת יותר גדול, זה שווה את זה," הוא אומר.

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר