חרדה בימי קורונה גם לאורך השבילים – שבת 11.7.2020

פרטים

נפתח ב: 11/07/2020
סוג: טיול בארץ
 102 תמונות
 1 תגובות
 392 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
סיפור הרכיבה של יום שבת בבוקר כיצד לרכוש בבטחה בין דאגות הנגיף, בעוד שמגפת וירוס הקורבן ממשיכה להתפשט, ישנם מדינות, בין השאר מדווחות על מקרים ועל אשפוזים עם שיאים בימים האחרונים. זה גם גורם לביטול מתמשך של המרוצים. נוסף על כל אלה, אולי תוהה מה עליך לעשות למען בריאותך האישית וכיצד הדבר יכול להשפיע על האימונים שלך. האם זה בטוח לרכוב בחוץ? כן, והדרך הבטוחה ביותר לעשות זאת היא לצאת לבד. כשאנשים מתאספים יחד ומישהו מתעטש או משתעל, טיפות עולות על חפצים שאנשים נוגעים בהן ואז אנשים נוגעים בפנים שלהם, מניסיוני התוכנית הטובה ביותר לרכיבה כרגע היא לצאת, לרכב על סולו, ליהנות מחיק הטבע בשטחים פתוחים, ולנסות לתזמן את הרכיבה שלכם למועד שאתם יודעים שהמסלול שלכם יהיה פחות צפוף. במהלך הסגר אני זוכר היטב שיצאתי לדווש, לבצע פעילות גופנית. הכניסה למשך 30 עד 60 דקות של פעילות בינונית עד נמרצת יכולה לעזור למערכת החיסונית שלך לשמור על נגיפים. וודא שאתה יודע מה קורה באזור שלך ואם יש מגבלות או הסגר עצמי חובה. ואם אתה חולה או נמצא בסיכון להפיץ את הנגיף, אסור לך לצאת או להתעמל. חזרתי הביתה ברוח טובה, רכיבה מאתגרת, נהניתי מהאווירה הקסומה סביב השבילים, וכמובן מהחוויה המדהימה והייחודית של הבוקר השקט שלפני ההמונים, ומחממת מזג האוויר • זמן דיווש האופניים כולל: (4:18) ארבע שעות ושמונה עשרי דקות בלבד. • הוספת קמ"ש נוספים לרפרטואר: 61:02 ק"מ • טיפוס מצטבר: 240 מטר. בנימה אופטימית זו, מאחל לכם שבת שלום, שמרו על עצמכם והיו בטוחים, נתראה בשבילים. פיירו קישור מצורף לגלריה:

שאלות ותגובות

נכתב ב - 11/07/2020 11:11:30

חרדה בימי קורונה גם לאורך השבילים – שבת 11.7.2020

נגיף הקורונה שהתפרץ בחודש דצמבר 2019 בעיר וו-האן שבסין הדביק עשרות אלפים ועד כה גבה את חייהם של מעל ל-2,400 איש. ההתפרצות עוררה בהלה עולמית ומדינות שונות, ביניהן ישראל, נקטו צעדים חסרי תקדים כדי להתמודד עם סכנת ההידבקות ובכלל זאת סגירת השערים בפני זרים המגיעים מסין וממדינות נוספות באסיה, פינוי אזרחיהן מסין והכנסתם לבידוד. חברות עסקיות נקטו גם הן צעדים קיצוניים: חברות תעופה ביטלו טיסות לסין וממנה, וחברות ענק הודיעו על עצירת פעילותן בסין עד הודעה חדשה. מעבר למישור הרפואי, להתפרצות זו ובעיקר לתגובות לה יש פוטנציאל להשלכות נרחבות, בעיקר במישור הכלכלי.

החשיפה, ההתעסקות והפחד מקורונה הם בלתי נמנעים. החדשות מציפות אותנו מכל עבר. והפחד הכי גדול הוא מהלא נודע. מגיפות עולמיות תמיד הציתו את הדמיון האנושי, ומלבות חרדות קמאיות קטסטרופליות. מכיוון שרב הנסתר על הגלוי האופטימיים שבינינו מעדיפים להאמין לנבואות על תרופה שהולכת ומסתמנת ועל עליית החום לקראת הקיץ שתמגר את הנגיף, הפסימיים שבינינו נוטים להקשיב לנבואות הזעם שמדברות על מוות של מיליוני אנשים והתמוטטות כלכלית. אחת ההוראות האחרונות דיברה על כמה שפחות ביקורים אצל הסבא והסבתא, ועדיף להימנע בכלל, מה שמכניס אל תוך משוואת החרדה גם בדידות. כיצד אפשר להתמודד עם חרדת הקורונה, במיוחד בקבוצת הזקנים?

איך אפשר להרגיע קצת את הפחד
האוכלוסייה הוותיקה בארץ חוותה על בשרה אינספור מצבי משבר: הגירה, מלחמות, צנע, שכול. אנשים מבוגרים בישראל אוחזים באוצר בלום של ידע כיצד מתמודדים עם משברים ואף יוצאים מהם מחוזקים. משום כך העצה הכי חשובה בעיני היא - סמכו על עצמכם. הקשיבו והתבוננו פנימה, לימדו מכל אותן תקופות של לחץ ורגעי המשבר, שאבו זיכרונות של מאבק והישרדות, וזהו את הכוחות ואת דרכי ההתמודדות האישיות שלכם, ששרתו אתכם לאורך כל החיים. המצב היום אינו שונה באופן עקרוני מכל מצב קשה שעברתם בחיים, ומה שעזר לכם ביותר בעבר יעזור לכם גם היום. בין אם זה תמיכה חברתית, שיתוף רגשי, קריאת מידע אמין, דיבור פנימי חיובי, פעילות גופנית, עשייה מועילה, עזרה לזולת, אמונה דתית או אחרת, דמיון מרגיע, פניה לאיש מקצוע, או כל משאב אחר שעמד לרשותכם. בגיל המבוגר כל אחד, עמוק בפנים, יודע הכי טוב מה הכי טוב לו, ועדיף להסתמך על משאבים פנימיים מוכרים מאשר על עצות ממי שכלל אינו מכיר אותך, וכנראה גם פחות חכם ממך.

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר