התעוררתי שוב פעם הבוקר על רקע משבר הקורונה 17.3.2020

פרטים

נפתח ב: 17/03/2020
סוג: טיול בארץ
 81 תמונות
 1 תגובות
 456 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
סיפור רכיבת הבוקר התעוררתי לבוקר דממה אורבנית בעקבות הקורונה, כמו יום כיפור בתל-אביבי , הבטון האפור מול הכחול של השמיים, כבישי האספלט, הגשרים והמנהרות הדממה כמו של יום כיפור. בעקבות התפרצות נגיף הקורונה והחשש מפני הדבקה המונית שתשתק את בתי החולים, החמיר בשבוע שעבר משרד הבריאות את מדיניות הבידוד, והחליט לשלוח לשבועיים של הסתגרות את השבים ממספר מדינות באירופה. לצד כך נשלחים מדי יום לבידוד עוד ועוד אנשים ששהו בקרבת חולים מאומתים. זה קורה ברגע אחד, לרוב בלי הכנה מוקדמת, והמבודדים נדרשים להסתגל לא רק למצב פיזי חדש - אלא גם למצב נפשי חדש. בין אם אנחנו מוקפים באנשים במקום עבודתנו או באינטראקציות חברתיות - אנחנו לרוב לא רגילים להיות לבד לאורך זמן. זאת המציאות ולכן חשוב והכרחי להסתגל למצב החדש, להישמע להוראות משרד הבריאות, תוך כדי אני ממשיך לדווש ולהתאמן ולשמור על הכושר והבריאות. שלנו. חזרתי שוב הביתה עליז ושמח, עם עוד רכיבה מאתגרת, במזג אוויר קריר ונעים. • זמן דיווש האופניים כולל (3:16) שלוש שעות, ושש עשרי דקות בלבד. • הוספת מספר קילומטרים נוספים לרפרטואר: 43:00 ק"מ. • טיפוס מצטבר: 220 מטר. חברים יקרים, המשך שבוע מקסים, חמים, ויבש, נתראה בשבילים, פיירו

שאלות ותגובות

נכתב ב - 17/03/2020 15:31:57

התעוררתי שוב פעם הבוקר על רקע משבר הקורונה 17.3.2020

בצל התפשטות נגיף הקורונה, ובמצב של חוסר ודאות פוליטי, אין ספק שהמציאות עולה על דמיון , די עצוב כשמבינים מה קורה כאן בכל המובנים, אנחנו למודי ניסיון , יש לנו פרספקטיבה טובה על החיים ובכלל.
לא צריכים להיות מומחים גדולים בשום תחום - אפשר בהחלט לסמוך על ההבנה שלנו ועל שיקול הדעת שלנו.
קשה כמובן כשאנחנו מבינים שיש לנו מרחב השפעה מצומצם על מה שקורה, אבל, זאת המציאות ולכן חשוב והכרחי שנתמקד על מה שאנחנו כן יכולים לעשות עם עצמינו ועם הקרובים אלינו.

אני ממשיך בשלי, מאמין שחשוב להמשיך להתאמן גם בימים האלו, זה היה חורף ארוך ורטוב, ולא מספיק שכל כך הרבה אנשים חלו כמדי חורף, וכעת נחתה עלינו מגפת הקורונה. החיזוק של המערכת החיסונית שלנו מעולם לא נראה כל כך אפקטיבי.
החשש הוא אם שאתה בא במגע עם חיידק שמעולם לא פגשת, יש לך כל מיני מחסומים שאמורים למנוע את החדירה שלו לגוף. מלבד העור, יש לנו גם ליחה, הנזלת היא מחסום באמת חשוב ואת המיקרובים, אוכלוסיית החיידקים שחיים בגוף, בפנים ובחוץ. חלק מהם מייצרים כימיקלים אנטי-מיקרוביולוגים ומתחרים בפתוגניים (מחוללי מחלות) על מזון ומקום. מתחת לשכבה של ריר וחיידקים גופנו מרופד בתאי אפיתל שלפי טובי המומחים, "קשה מאוד לעבור אותם.

הם מספקים הגנה אנטי-מטריאלית כמו תרכובת אנטי-ויראלית שהיא עוינת במקרה של הקורונה". אם פטוגן חודר את ההגנה הזאת, עליו להתמודד עם תאי הדם הלבנים שלנו או עם תאי החיסון. סוג אחד שלהם המכונה מקרופאג מאכלס את כל רקמות הגוף שלנו ולפי פרופסור קרוקשאנק, "כלי הנשק הזה מוכן לפעולה, אבל הוא לא מדויק במיוחד. התפקיד שלו הוא לדווח לתאי הדם הלבנים החכמים יותר הנקראים לימפוציטים. הם אלו שזוכרים את החיידקים ובפעם הבאה שתפגוש את החיידק הם יתמודדו אתו בלי שבכלל תדע. זה הבסיס של החיסון".

במערכת החיסונית שלנו עשויים להיות כמה כתמים עיוורים. "זה אומר שהתגובה החיסונית שלנו לא מכירה חיידקים מסוימים", אומרת פרופ' קרוקשאנק, "או שלחיידקים יש אסטרטגיית התחמקות מטורפת. באופן אישי, המערכה החיסונית שלי לא מספיק טובה כדי לזהות הצטננות. אבל אורח חיים בריא מבטיח שההגנות שלכם יהיו טובות ככל האפשר".

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר