נקודות לציון
פארק המעיינות – משתרע במערבו של עמק בית שאן למרגלות הגלבוע. שפע המים הנובעים במקום מפתיע, לאור האקלים החם וכמויות המשקעים הזעומות בעמק. התשובה לכך תמונה במבנה הגיאולוגי של הגלבוע המתנשא מעל לעמק. הגלבוע הוא למעשה החלק הצפוני של הרי השומרון ואלה זוכים לכמויות מבורכות של מי גשם. שכבות הסלע בשומרון בנויות כך שמי הגשמים מחלחלים וזורמים בזרמים בתת-הקרקע לעבר עמק בית שאן. בעמק בגלל השבר הגאולוגי שהרים את הגלבוע פורצים המים בדמות מעיינות שופעים. צלילותם של המים מאפשרת קיום אוכלוסייה מגוונת של צמחי מים שהנפוץ בהם הוא קרנן טבוע, קנה מצוי, אשל הירדן, סוף מצוי, קנה סוכר גבוה, פטל קדוש וטיון דביק. אספקת חמצן טובה למים מאפשרת גם לבעלי חיים כסרטנים רכיכות וחרקים שונים וכן אוכלוסייה גדולה של דגים לחיות במקום. מקורות המים מושכים אליהם בעלי כנף רבים כקמרון גמדי, אנפת לילה לבנית קטנה חזירי בר, תנים, חתולי ביצות ועוד רבים אחרים. עין חומה, עין מגדל ונחל הקיבוצים, הם מהגדולים בנחלים והמפורסמים שבפארק. מיזם שביל עמק מהעיינות נולד כפרויקט חינוכי ששם לו מטרה לקרב מתנדבים לערכי הטבע וההיסטוריה ומורשת באזור. רבים עמלו ופרצו שבילים אשר מחברים את היישובים עם מקומות היסטוריים ומים. הטיול באזור מאפשר מגע עם הצמחייה המגוונת, בעלי החיים. חלקים נרחבים מהשביל חוצים מטעים, בוסתנים, כרמים, שדות מרעה.
גשר קנטרה – שמו של הגשר "קנטר" נגזר מהמילה הערבת "קנטרה" – קשת. הגשר מתוארך לתקופה הממלוכית ונבנה במטרה להוביל מים מנחל חרוד לשטחים חקלאיים. הגשר נבנה על גבי שלוש קשתות מאבן. בראשית תקופת המנדט שוקם הגשר ואחת מקשתותיו תוקנה. לאחר הקמת המדינה חודשה זרימת המים בגשר והם שימשו להשקיית שדות קיבוץ שדה נחום.
קיר טרוורטין – [נטף נחלים] כתוצאה מגלישת מים במשך שנים רבות נוצר משקע סלע גירי אשר נמס במים בספיקה נמוכה, הטרוויטין מתגבש סביב מקום הנביעה או הזרימה ויוצרת צורות דמויות נטיפים, מסך, וילון, או טרסה המופיעות על פני השטח כחומר גירי נוקשה.
הגשר הקטוע - נבנה בתקופה הרומית מעל נחל חרוד. גשר זה הוביל את הבאים אל העיר בית שאן דרך "שער דמשק". השם "שער דמשק" ניתן גם בגלל דמיונו הרב ל"שער דמשק" בצפונה של אליה קפיטולינה. הגשר קרס ברעש אדמה גדול שפקד את האזור בשנת 749 לספירה. אורכו היה בעבר כ- 37 מטר ורוחבו כ- 18 מטר. הגשר נישא לגובה של 14 מטר ששתי אומנות מרשימות בגודלן תמכו בגשר במרכזו. אחת מהאומנות נבנתה משלוש קשתות ושתי קשתות נוספות נבנו על גדות הנחל. מערכת זו נשאה שלושה קמרונות חבית. ליבת המבנה נבנתה מאבני גוויל גדולות, אבנים קטנות, אדמה וחומר מליטה. מי הגשמים במהלך השנים מוטט את חומר המליטה והמקום עמד להתמוטט. פרויקט שימור הציל את הגשר מפני קריסה מוחלטת.
הגשר הרומי – גשר קשתות שנבנה בתקופה העות'מאנית והיה בשימוש עד שנת 1994.