פרטים

נפתח ב: 12/10/2011
סוג: טיול בארץ
 78 תמונות
 4 תגובות
 1726 צפיות

נפתח ע"י

מסלול

לא נבחר מסלול

רכיבה

לאחר עיון במפות ובנית מסלול באזור סאסא שבגליל העליון, יצאנו אני ואריה לנסות לרכוב באזור. מוקדם בבוקר אנו חונים בסאסא, מביטים בשמים ומביטים אחד בשני במבטי סימן שאלה, מה נצא לרכיבה ביום כזה? רוח חזקה, קור, השמים שחורים, החזאי הבטיח גשמים, נו...אנו כבר פה אז אין ברירה. יצאנו לרכיבה ופה המקום להגיד. מפת סימון שבילים טוב שיש, גי.פי.אס. עוד יותר טוב שיש. אבל לא, לא פה בגליל העליון באזור שבו אנו רכבנו. תכנון וביצוע הם שני דברים שאינם הולכים אחד עם השני. לא מפה ולא מכשיר מסוגלים לתת לרוכב תמונה עדכנית של מה באמת קורה בשטח. ראשית צה"ל - סוגר שטחים ככל שרוחו טובה עליו, החקלאים סוגרים שטחים ותוחמים שבילים לפי רצונם. הסתובבנו בשטח, ולא אחת חיפשנו מוצא משטחים שנסגרו על ידי החקלאים בגדרות ושערים. חלק מהמסלול פשוט לא יכולנו לבצע כי נתקלנו בגדר בטחון של צה"ל, אי אפשר היה לעברה ולכן חיפשנו נתיב חלופי. יחד עם זאת רכבנו באזור בתולי (חושבני שלא ידע גלגלי אופניים מה הם) שהטבע צועק ממנו לכל אורך הדרך. ירידות נהדרות עם דרדרת פה ושם וקצת סלעים, עליות (שלא נדע) שיפועים משוגעים עם המון דרדרות, אפילו ברגל לא היו קלות. אבל מנגד, אנו לבד בחלקת האלוהים הקטנה שלנו, לבד עם הנופים הנהדרים של האזור. השקט הופר רק על ידי רעש גלגלי האופניים, אוושת הרוח החזקה בין עצי החורש, וציוצי הציפורים, אלה היו מנת חלקנו ברוב הזמן.

תוצאות 1-20 מתוך 78

הגענו אל המערה שקרסה בחלקה
וגם אריה מצטרף
חלק מהמערה שקרסה
מעצי השמורה
יוצאים וממשיכים בדרך
אין שביל חייבים על הכביש
למזלנו הריכבה על הכביש היתה קצרה
הגענו לפניה וראינו את
השלט הזה בכניסה לשביל
רגע...תן לראות מה קורה פה השלט הזה לא במפה
אז....החלטנו שאנו רוכבים ללא גבולות
ונכנסים לשטח לראות לאן נגיע
התחלנו בירידה ארוכההההההה
ירידה שחלקה הגדול פשוט תענוג
אין פה נפש חיה- איש לא מסתובב פה
ואריה החליט שהוא חייב לקחת איות חלק מהעץ
עש שאריה נחלץ אני מצלם מהיכן באנו
יורדים לפי סימני הקוליסים בתוך חורש מדהים
הגענו למטה לואדי וחלטנו לרכוב בו
עין גודרים הכל יבש
ממשיכים בתוך הואדי
שמידי פעם אריה נעלם לי בסבך הצמחיה
ומידי פעם אני כן מצליח לצלם אותו מבעד הצמחיה
ולפעמים הדרך מלאה באבנים
והשביל מתפתל לו בין העצים
איזה שקט - אנו והטבע נטו
ממראות השביל
אהבתי
נזהרים שהקסדה לא תתפס בענפים
ואריה שועט לו קדימה
וחצינו כרם זיתים עתיקים
נראה כמי שבא בימים
או...או....מלכודת דבש - צריכים למצוא דרך חלופית
אז התחלנו בטיפוס אכזרי במעלה ההר
שלידנו נמצא הגבול
טיפוס בהחלט לא קל
אבל הנופים
היו גם קטעים רכיבים
ואפשר לראות את מצודת יפתח מרחוק
איזו דרך מדהימה
מסביב הכל ירוק
ודובב ממש על ההר ממול
ואנו כל הזמן במגמת עליה
ולבנון ממש מעבר לפינה
הגענו למעלה לחורשה
זה הזמן להפסקה קצרה
ולהכין קפה טוב
שריחו נשא באוויר
והאופנים ממתינים בסבלנות עד גמר הקפה
המשכנו לדרכנו
והשמים לא מנבאים טובות
ואיך שאנו עוברים את הרפתות
ממתין לנו עץ תאנים עסיסי
מתחק מדבש
עסיסיות ומתוקות
ואנו שוב על הדרך
נכנסים לסאסא בדרכנו לרכב
סוף הטיול להתראות בטיול הבא

תוצאות 1-20 מתוך 78

שאלות ותגובות

נכתב ב - 12/10/2011 15:00:56

נקודות לציון

סאסא - הקיבוץ עלה על הקרקע ב- 13.1.1949. מייסדיו הם חברי "גרעין עליה ה' " של תנועת "השומר הצעיר" מצפון אמריקה. הקיבוץ הוקם על חורבות הכפר הערבי סעסע שנכבש במבצע חירם, והוא היישוב העברי הראשון שנוסד באיזור הגבוה של הגליל העליון לאחר מלחמת העצמאות. השם "סאסא" לקוח מן העברית של תקופת המשנה, ופירושו "מלען", "שערה מן השערות שבראש שיבולת". הממצאים הארכיאולוגיים מעידים שבמקום שהקיבוץ יושב עליו שכן כפר יהודי בימי בית שני. הקיבוץ נמצא בגובה של כ-900 מטרים מעל פני הים, ונשקף ממנו נוף מרהיב עין. קיבוץ סאסא אינו מופרט כלל, ונשאר שיתופי ושוויוני גם בעידן המודרני. אוכלוסיית הקיבוץ מורכבת מגרעין המייסדים, מספר גרעינים של "השומר הצעיר" מישראל שהצטרפו כהשלמות, גרעין של "השומר הצעיר" מאירופה (איטליה, צרפת, שווייץ), וכן בני קיבוץ וילדי 'עליית הנוער' בוגרי המוסד החינוכי המקומי "פינת אנה פרנק". כיום חיים בסאסא כ-400 נפש, מהם כ-210 חברים, והשאר מועמדים וילדים. בשנות השישים המוקדמות החליטו חברי סאסא, בניגוד למקובל בתנועה הקיבוצית, לא לשלוח את בני הקיבוץ להתחנך במוסד חינוכי בקיבוץ אחר ולחנך בנפרד את חברות הנוער בקיבוץ, אלא להקים מערכת חינוך משותפת - "פינת אנה פרנק", שבה התחנכו וגרו ביחד בני הקיבוץ ובני עליית הנוער. ה"פינה" הייתה הבסיס לבית הספר התיכון האזורי הקיים כיום בסאסא. גם בית הספר היסודי המקומי, "נוף הרים" הפך בהחלטת הקיבוץ, לבית ספר אזורי שבו לומדים ילדים מכל יישובי הסביבה. במשך השנים נעשה קיבוץ סאסא מרכזו של החינוך מגיל הינקות עד גיל הגיוס לצבא באזור מרום הגליל. בשנותיו הראשונות של הקיבוץ התבססה כלכלתו על ענפי החקלאות, בעיקר מטע התפוחים. בעשרים השנים האחרונות התפתחה מאוד התעשייה בסאסא, וכיום מפעל המיגון "פלסן" והמפעל לחומרי ניקוי "סאסא-טק" הם המקור העיקרי להכנסות. מפעלי הקיבוץ וענפיו מעסיקים אוכלוסיה מגוונת מהסביבה הקרובה והרחוקה.

שמורת הר סאסא - בשמורה נכללים שטחי חורש צפוף, צפונית ומזרחית לקיבוץ סאסא. השמורה יוצרת רצף בין שמורת הר מירון, שמורת יער ברעם, שמורת הר גודרים, שמורת בריכת סאסא, שמורת בריכת דוב"ב ושמורת הר דוב"ב. השמורה כוללת את פסגות הר סאסא והר צבעון, ואת אפיקי הנחלים צבעון, תפוחים, סאסא, דוב"ב, גדיים וצוער. כמו כן, כוללת השמורה בגוש נפרד את המורדות המזרחיים של הר דוב"ב. בתחומי השמורה נמצאים שני אתרי עתיקות - חורבת בדיד וחורבת נטרת, ושלושה מעיינות קטנים - עין תפוחים, עין צוערים ועין דוב"ב. אתר נוסף הראוי לציון הוא מצדית מנדטורית ליד כביש הצפון. החורש בתחום השמורה נשלט ע"י עצי אלון מצוי ואלון התולע, ועשיר במיני צומח המאפיינים חורש לח. מינים אלו כוללים בין היתר: פרע אזובי (מין נדיר מאד בישראל), חספסנית הלבנון, בן-חורש רחב-עלים ופטל לביד. מינים בולטים נוספים כוללים דבורנית גדולה וסחלבן החורש. באפיק נחל צוער נמצא ריכוז גדול של שיחי ורד הכלב.

הר גודרים - שלוחת הר, שגובהה 798 מ' מעל פני הים, צפון מערבית ליישוב דוב"ב, בסמוך לגבול ישראל ולבנון. ההר קרוי על שם הגודרים שעסקו בהקמת גדר הצפון שעברה בסמוך
נכתב ב - 12/10/2011 15:50:12

כל הכבוד

על הנחישות... האזור בהחלט יפיפה והאפשרויות שם רבות ומגוונות .העיקר שנהניתם
נכתב ב - 12/10/2011 17:52:38

כל הכבוד

תמיד כיף לקרוא את התאורים החיים שלך הנותנים הרגשה שאתה שם.
להרבה רכיבות משותפות.
חג שמח
שלא יגמר
נכתב ב - 12/10/2011 23:30:13

כל הכבוד

תודה רבה על התאור ועל התמונות המדהימות ,
פשוט תענוג

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר