28
277
הטבעונים וחובבי הבריאות יגידו לך שתהליך הקלייה גורם נזק לערכים הבריאותיים של המזון, מפחית ומדלל את הויטמינים והמינרלים וכד', ולכן עדיף טבעי ולא קלוי.
מבחינת הטעם - זה עניין אישי אבל גם מתרגלים לכל דבר.
שים לב שלשקדים יש ערכים גבוהים של קלוריות, כ-600 קלוריות למאה גרם, כך שאתה בעצם מחליף סוג אחד של קלוריות (פחמימות) בסוג אחר (שקדים).
אני הייתי מציע לך להמשיך לאכול מאוזן בהתאם לגיל ולמבנה הגוף שלך, אולי גם להתייעץ עם תזונאית.
אם אתה מוריד פחמימות, תוסיף ירקות טריים או מבושלים וחלבונים עם ערכי קלוריות סבירים כמו דג, טונה, גבינות עד 5%, ביצים קשות וכד'.
באגוזים ובשקדים יש הרבה קלוריות, וגם אין תמיד שליטה על הכמויות שאנו אוכלים, נסה להגביל את עצמך בכמויות.
ערב לפני רכיבות ארוכות ובעצימות גבוהה הייתי ממליץ כן לאכול פחמימות, אורז, פסטה וכד'.
והעיקר - הבריאות!
אני רוכב - משמע אני קיים...