28
277
זו שאלה מאוד מקצועית ואני לא תזונאי, כך שאתה צריך לקחת את הדברים בערבון מוגבל.
ההכנה התזונתית והתזונה עצמה במהלך הרכיבה הארוכה והאתגרית הזו הם נושאים מאוד חשובים שיכולים להביא להצלחה או לכישלון שלה.
לכן, העצה החשובה ביותר שלי, היא שתתיעצו עם תזונאי ספורט, אפילו בתשלום. אם תרצה אמליץ לך על תזונאית מצויינת (במסר פרטי).
פעם היתה גישה של "העמסת פחמימות" שמונעים מהגוף פחמימות ולקראת הארוע עושים העמסה של פחמימות. היום מדובר על "העשרת פחמימות" כמה ימים לפני הארוע, מה שממלא את מאגרי הגליקוגן בשרירים ובכבד בעיקר.
אבל המלאי הזה הוא מוגבל ומספיק לכמה שעות רכיבה בלבד, ולכן יש צורך לתת לגוף מקור שוטף של אנרגיה.
את זה משיגים בעיקר ממשקה איזוטוני, שיש בו מלבד סוכר זמין גם מלחים באותו ריכוז שיש בדם (איזו פירושו שווה), תמרים ובננות שעשירות באשלגן (בוודאי ראית טניסאים שאוכלים באמצע תחרות בננה). מומלץ גם לאכול בייגלה עם מלח, שיש בו גם פחמימות פשוטות וגם מלח. כמו כן צריך לשתות הרבה מים, ואם מזיעים הרבה מומלץ לקחת כדורי מלח.
בנוסף, אם אתה לא לוקח מגנזיום תתחיל לקחת כל לילה לפני השינה, זה מינרל תוך-תאי שלוקח לו זמן להיספג בגוף ולעשות את התועלות שלו (היה שרשור גדול בנושא הזה).
יש כמה שרשורים בנושא תזונה כאן בפורום הזה, למשל לקראת רוכב ישראל וכד', ויש הפנייה למאמרים של יעל רותם, תזונאית הבית של הפורום, מומלץ לקרוא וליישם.
שתף אותנו בתובנות נוספות שתקבל, ובעיקר בחוויות מהרכיבה.
בהצלחה!
אני רוכב - משמע אני קיים...