היי לכולם,
לא מעט אנשים מגדירים עצמם כ"אלרגים לחלב", רוב רובם שלא בצדק.
ישנו הבדל מהותי בין אלרגיה לחלב לבין אי סבילות ללקטוז - שהיא התופעה היותר שכיחה.
אז מה בעצם ההבדל??
קישור למאמר
כאןחשוב לי לומר:
מטרת המאמר היא לא לדון בנושא השנוי במחלוקת אם חלב טוב או לא!
דיעת התזונה הקונבנציונאלית היא אחת ויחידה בנושא: חלב ומוצריו הם מרכיב חיוני ביותר לתזונה (בעיקר בזכות הסידן ומניעת אוסטאופורוזיס).
לא נמצאו מחקרים מדעיים שמוכיחים באופן מובהק את כל הטענות השונות המיוחסות לחלב (ליחה, אסתמה ועוד).
כמובן שקיימות אסכולות נוספות שכבודם במקומן מונח ואני לא מזלזלת בהן או באדם שטוען שחלב גורם לו לליחה, אבל מבחינת התזונה הקלינית - זוהי העמדה ועל כן מומלץ לכל אדם לצרוך חלב ומוצריו (אם אין מניעה רפואית לכך).
שבת שלום,
יעל
אם אני לא סובלת קצת ברכיבה,אני לא נהנית (עליות רבותיי,עליות!)...(: