נושא: אלרגיה לחלב או אי סבילות ללקטוז?

רד לסוף השרשור
facebook
נכתב ב - 11/06/2010 14:42:59
תאריך הצטרפות
26/03/2007
נושאים
70
תגובות
307
היי לכולם,


לא מעט אנשים מגדירים עצמם כ"אלרגים לחלב", רוב רובם שלא בצדק. 
ישנו הבדל מהותי בין אלרגיה לחלב לבין אי סבילות ללקטוז - שהיא התופעה היותר שכיחה.

אז מה בעצם ההבדל??

קישור למאמר כאן

חשוב לי לומר:
מטרת המאמר היא לא לדון בנושא השנוי במחלוקת אם חלב טוב או לא!
דיעת התזונה הקונבנציונאלית היא אחת ויחידה בנושא: חלב ומוצריו הם מרכיב חיוני ביותר לתזונה (בעיקר בזכות הסידן ומניעת אוסטאופורוזיס).
 לא נמצאו מחקרים מדעיים שמוכיחים באופן מובהק את כל הטענות השונות המיוחסות לחלב (ליחה, אסתמה ועוד).

כמובן שקיימות אסכולות נוספות שכבודם במקומן מונח ואני לא מזלזלת בהן או באדם שטוען שחלב גורם לו לליחה, אבל מבחינת התזונה הקלינית - זוהי העמדה ועל כן מומלץ לכל אדם לצרוך חלב ומוצריו (אם אין מניעה רפואית לכך).

שבת שלום,
יעל

אם אני לא סובלת קצת ברכיבה,אני לא נהנית (עליות רבותיי,עליות!)...(:
נכתב ב - 08/06/2011 00:18:50
תאריך הצטרפות
29/05/2011
נושאים
5
תגובות
22
יעל שלום,
בגיל 21 בעודי בצבא הובחן אצלי אי סבילות ללקטוז. במאמר שפירסמת נכתב כי אחת הסיבות היא פגיעה ברירית המעי הדק. 
כיצד אוכל לדעת האם המקור לכך אצלי הוא חסר התפתחותי או פגיעה ברירית? 
ובמידה וזה פגיעה ברירית, האם יש לכך טיפול שיכול להעלות את יעילות הפירוק של הלקטאז?

'We are not enemies, but friends. We must not be enemies. Though passion may have strained, it must not break our bonds of affection. The mystic chords of memory will swell when again touched, as surely they will be, by the better angels of our nature.' Abraham Lincoln.
נכתב ב - 16/06/2011 18:02:30
תאריך הצטרפות
26/03/2007
נושאים
70
תגובות
307
היי, במידה ואין לך כלל את האנזים כחסר התפתחותי - קרוב לוודאי כי הייתי כבר יודע את זה. בכל מקרה הייתי ממליצה לך להתייעץ עם רופא גסטרו, אם ברצונך באבחון מעמיק יותר של התופעה הספציפית אצלך, ולהמשך בדיקה. יעל

אם אני לא סובלת קצת ברכיבה,אני לא נהנית (עליות רבותיי,עליות!)...(: