"ציוד היקפי" לרוכב המתחיל

פרטי ההודעה

"ציוד היקפי" לרוכב המתחיל

אז רכשנו אופניים, או שאנו עומדים לרכוש זוג שכזה בקרוב. ומתכוונים לסור לחנות האופניים הקרובה לשם רכישת "ציוד היקפי" לפני שנצא לטיול הראשון.

אז לפני שאתם מבטיחים  לאישה ש"זהו זה לחודשים הקרובים – אין יותר הוצאות נוספות"  - כדאי שתתכוננו (ותבררו היכן חנות הפרחים הקרובה).

קיימים פריטים נוספים (פרט לאופניים) שניתן לרכוש, חלקם חיוניים (לדוגמה – קסדה, שמרבית "מובילי הטיולים" לא ירשו לכם להשתתף בטיול ללא חבישתה) וחלקם מיותרים לחלוטין (כל עוד אתם מוגדרים כ"מתחילים" ולא מתאמנים לטריאלטון הבא, או רוכבים במסלולי Down Hill)

לא תמצאו במאמר זה המלצות על חנויות ו/או מותגים – מידע זה תוכלו לקבל בפורומים השונים, בעיתונים המיועדים לרוכבי האופניים, ומחבריכם אותם תכירו בטיולים.

לשם ההדגמה (בלבד), קיימים קישורים בגוף המאמר לחנות אתר Groopy לשם מתן מידע נוסף אודות המוצר.

אזהרה ! רוכב אופניים שנכנס לחנות אופניים ומביט בשלל הציוד ובמבחר הפריטים – מיד ניתן יהיה לראות חיוך רחב המתפשט על פניו – כמו ילד בחנות צעצועים. חבל לרכוש פריטים מיותרים, שלא תשתמשו בהם או רק בגלל שהם במבצע (קל להמליץ – קשה ליישם)

ובכל זאת, להלן רשימה הפריטים ששום רוכב אינו שלם בלעדיהם:

קסדה – אביזר חובה בכל טיול ו/או רכיבה, קיימים מספר רב של יצרנים / מותגים, ברמות שונות, הנבדלות ברמת הגימור, כמות (וצורת) פתחי האוורור, המשקל, וכמובן היצרן עצמו (עבור שם – משלמים). קסדה בטווח המחירים 100-300 ₪ תהיה טובה דייה, לפחות עבור השלב הראשון.

קיימות קסדות Full Face אך הן מיועדות לרוכבים מנוסים הרוכבים בסגנונות AM, FR, DH (ע"ע)

כפפות – אביזר (כמעט) הכרחי המשמש כהגנה בעת נפילה. קיימים שני סוגים עיקריים: חצויות / ללא אצבעות (ששימושן, לדעתי, הוא הרמת משקולות בחדר הכושר) ושלמות / Full Fingers (אשר יועילו בעת נפילה) טווח המחירים המומלץ (למתחילים) הינו 100-200 ₪.

מנשא מים (Camel Back) – אביזר (כמעט) הכרחי המשמש לנשיאת מים בתוך תיק הנישא על הגב, שקית פלסטיק עבה,בנפח 2 או 3 ליטר, שאליה מחובר צינור שבקצהו פיה, מאפשר שתייה ללא צורך בהסרת התיק, ואף תוך כדי רכיבה. ומעצם היות השקית נתונה בתוך תיק, שומרת על המים בטמפרטורה קרירה (או לפחות קרירה יותר מאשר אם היו נתונים בבקבוק פלסטיק ע"ג שלדת האופניים).    קיימים מספר סוגים ש(בישראל) הנפוצים שבהם הינם: "שורש", Out Door של חברת "קל-גב" ו-Camel Back (היקר והאיכותי ביותר) כל המנשאים טובים וראויים, המחירים נעים בטווח של 250 – 800 ₪. לדעתי (לפחות בהתחלה) ניתן להסתפק בפשוטה והזולה יותר (ש"תספק את הסחורה" בדיוק כמו מתחריה היקרים)

טיפ: אביזר זה משמש גם כהגנה (על הגב) בעת נפילה מהאופניים.

פנימית – אביזר חובה, תפקיד הפנימית להחליף את זו המותקנת באופניים בעת תקר ("פנצ'ר"). קיימות פנימיות המכילות חומר אטימה ("ג'יפה") כך שבעת תקר, חומר האטימה (הנמצא בתוך הפנימית) יאטום את החור ולא יחייב החלפת הפנימית. רצוי לרכוש לפחות שתי פנימיות מסוג זה. עלות: 20-50 ₪ תלוי בחנות.

חשוב ! קיימים שני סוגי פנימיות שהמבדיל ביניהם הוא ה"ונטיל" ("צרפתי" ורגיל).
דאגו להצטייד בפנימיות המתאימות לאופניכם (אם אינכם בטוחים – כל חנות / רוכב אופניים יוכלו לייעץ, תוכלו לצלם את ה"ונטיל" ולהראות לחנות – עפ"י המראה ניתן לדעת את הסוג)

טיפ א': בעת רכישת אופניים רצוי להוסיף חומר אטימה לפנימיות המותקנות באופניים (במידה ולא קיים כבר חומר שכזה). לא כדאי "להמתין" לתקר הראשון (ואל דאגה – הוא "יגיע" בזמן הכי לא מתאים...)

טיפ ב': "נתקעתם" עם תקר במהלך טיול ? הפנימית החליפית אינה תקינה או השתמשתם בה כבר (אמרתי לכם לרכוש שתיים) – חבר / רוכב אחר הלווה לכם פנימית ? דאגו לשלם לו עבורה במהלך הטיול או מיד בסיומו (גם אם יאמר לכם ש"עזוב... אין צורך... באמת...") – גם הוא שילם עבורה.

טיפ ג': את הפנימית המוחלפת (שאינה ראויה לשימוש עוד) הכניסו לתוך שקית, וקישרו את השקית היטב –כך חומר האטימה ("ג'יפה") לא ילכלך לכם את התיק. בכל מקרה אל תשאירו את הפנימית בשטח – שמרו על הטבע ועל ארץ ישראל יפה !

משאבה – אביזר חובה, לאחר החלפת פנימית תוכלו לנפח אויר בפנימית החדשה בעזרת המשאבה (גם כאן יש לשים לב לסוג ה"ונטיל") קיימות משאבות "דו כיווניות" (מנפחות אויר במשיכת הידית וגם בדחיפתה) היקרות והאיכותיות יותר.
טווח המחירים 50 -300 ₪ (המלצתי: 100 – 150 ₪ יקנו לכם משאבה איכותית דיה)

ערכת / כלי תיקון – קיימים כלי תיקון רבים, אך להמלצתי יש לרכוש ערכה המכילה: מספר "מפתחות הלן", מברגים, כפות חליצת צמיג, וחולץ שרשרת. את השימוש בכלים אלו תלמדו בהדרכות / השתלמויות המתקיימות מעת לעת, וגם בצפייה ברוכבים מנוסים כיצד הם מתקנים (תיקוני דרך).
אין הכוונה לבצע "טיפול 10,000" במהלך טיול, אלא לתקן בורג שהשתחרר, צמיג ש"התפנצ'ר" וכו'.
ערכה בסיסית תיתן מענה הולם. טווח המחירים 80 – 200 ₪ (ערכות זולות יותר יתפרקו לאחר השימוש הראשון או אף קודם לכן)

חוליות שרשרת / שרשרת חליפית - חבל "להתקע" באמצע טיול בגלל שרשרת שנקרעה, וכאשר אין אפשרות לתקנה. רצוי לרכוש שרשרת נוספת, או להצטייד במספר חוליות (אותן תוכלו "להשיג" אצל המכנופן שלכם, או מהשרשרת הישנה שלכם לאחר שהחלפתם אותה בחדשה). כדאי כמובן להצטייד ב"חולץ (חוליות) שרשרת" (עשוי להכלל בערכת / כלי התיקון) לשם ביצוע התיקון בפועל.

חולצת רכיבה – עשויה מחומר סינטטי המאפשר נידוף הזיעה, חשוב שתהיה מאווררת, ורפויה (לא מדי !) קיימות חולצות לקיץ (דקות בעלות שרוול קצר) ולחורף (עבות בעלות שרוולים ארוכים ועם בטנה). קיימות חולצות רבות בטווח מחירים של 30 – 500 ₪ (תלוי בדוגמה, הדפס, שנתון, יצרן) לי יש חולצות שעלו 30 ₪ (עודפים) וכאלו שעלו 300 ₪ (לא מצאתי הבדל משמעותי ביניהן)

טיפ: קיימות חולצות מאריג סינטטני שאינן מיועדות לרוכבי אופניים, כי אם לריצה, אירובי וכד'. פרט לכיסים האחוריים (שאינם בשימוש אם אתם רוכבים עם מנשא מים)- אין הבדל רב בינייהן לבין החולצות המיועדות (בהגדרה) לרכיבת אופניים. לעומת זאת - מחירן יכול להגיע ל-50% ואף פחות ממחיר חולצת רכיבה.

מכנסי רכיבה - עשויים מחומר סינטטי המאפשר נידוף הזיעה, ומרופדים ב"פאנלים" ("פד"-ים).
מתחלקים לשני סוגים: "טייץ" (מכנסי לייקרה צמודים) ו"באגי" (רחבים בצורת "מכנסי ברמודה") שמיועדים לרוכבי ה-
AM/FR/DH. חשוב שיהיו מאווררים, ורפויים (לא מדי !) טווח המחירים הינו 300 – 500 ₪ (תלוי בדוגמה, הדפס, שנתון, יצרן) לכו על מה שנוח לכם.

מגן / מטפחת לנידוף זיעה – מזכיר (קצת) כובע של שודדי ים, שאותו "חובשים" ומעליו חובשים את הקסדה, עושה את העבודה, אך לא הכרחי, טווח מחירים 60 – 120 ₪.

משקפי שמש - אביזר (כמעט) הכרחי. משמשים להגנה מפני השמש אך גם מענפים "תועים" של העצים שבצידי הסינגלים. טווח מחירים 100 – 2000 ₪.

מגיני ידיים / רגליים - אביזר הכרחי לרוכבי ה-AM/FR/DH, משמשים כהגנה בעת נפילה. טווח מחירים 200 – 600 ₪ (לזוג מגינים) רצוי לרכוש מגינים של חברה ידועה ומוכרת, למדוד בחנות (לפחות ל-10 דקות) ולוודא שהם "יושבים" טוב (לא רפויים מדי ולא הדוקים מדי)

 

נעלי רכיבה – ניתן כמובן לרכוב בנעלי ספורט, אך רבים מהרוכבים משתמשים בנעלי רכיבה עם "קליטים" (באמצעותם ניתן "להתחבר" לדוושות לייעול פעולת הדיווש). רצוי לרכוש נעליים עם "סקוטשים" (ולא עם שרוכים) לשחרור נוח ומהיר יותר. טווח המחירים 350 – 1500 ₪ (כמתחילים – הישארו עם נעלי הספורט שלכם)

טיפ: נעלי ספורט מעצם היותן עשויות מעור רך / בד - אינן מהוות הגנה לכף הרגל בעת נפילה (מנסיון כואב). לעומתן נעלי רכיבה עשויות מחומר קשיח, אשר בעת נפילה (במיוחד אם אתם נוטים לכיוון רכיבת ה-Single-ים ואגרסיבי מזה) יגנו על כף הרגל, ועל אצבעות הרגליים.

מגיני גב / חזה ("שריון", "צבי צב", "חליפת לחץ") – אביזר הכרחי לרוכבי ה-AM/FR/DH, אינו מיועד למתחילים, טווח מחירים 300 – 1500 ₪.

תאורה / פנס – משמש ל... הארת הדרך, קיימים סוגים רבים של פנסים, אשר הפשוטים שבהם (50 ₪) לא יצלחו למטרה בעת רכיבת לילה. קיימות מערכות תאורה בעלות של 2,000 ₪, אך הן מיועדות ל"משוגעים" לטיולי לילה (סינגלים ו/או שבילים לבנים) כל עוד הנכם מתחילים – רכבו ביום.

חטיפי אנרגיה – "פריט" חשוב המשמש כארוחה קלה בעת רכיבה, ניתן לרכוש בכל קיוסק, חנות ספורט וכד', עצתי – הצטיידו בפרי / פירות יבשים / כריך וכד'.

משקאות איזוטוניים – אמורים להחזיר לגוף את הנוזלים, האנרגיה והמלחים שאבדו במהלך הרכיבה. ניתן לרכוש בחנויות הספורט ו/או האופניים, וניתן להכין לבד ("הוראות הכנה" – באתרים / פורומים השונים). לדעתי – חבל על הכסף (כל עוד מדובר בטיולים של שעתיים – שלוש)

ערכת ניקוי ושימון שרשרת – משמש לניקוי והסרת לכלוך, בוץ ושומנים ("דגריזר") ולשימון השרשרת (שמן), לאחר שטיפת האופניים ולאחר ניקוייה, הכרחי לכל רוכב. טווח מחירים 70-150 ₪ (לשני הפריטים)

מנשא לרכב – כשמו כן הוא, משמש לנשיאת האופניים על הרכב, מהבית למקום המפגש ובחזרה. אביזר חובה אלא אם כן אתם בעליה של מיני-ואן, טנדר וכד'. קיימים סוגים רבים של מנשאים, החל מ-200 ₪ (המתלבשים על חלקו האחורי של הרכב) ועד למנשאים ב-3,000 ₪ (המורכבים על גג הרכב, או המתחברים לוו הגרירה האחורי).

 

שעון דופק – כשמו כן הוא, משמש למדידה ובקרת הדופק, מהירות, מרחק, גובה וכד' - וכפועל יוצא חישובים שונים (מד שריפת קלוריות, מהירות ממוצעת, טווח דופק וכד'), בהחלט אינו הכרחי, אך חשוב לבקרה (במיוחד לרוכבים מבוגריםו/או "בעיתיים" בהיבט הבריאותי)  קיימים סוגים רבים של מדי דופק, אם אינכם מתאמנים לתחרויות, ומעוניינים לדעת את המרחק והקלוריות שנשרפו (רלוונטי ל-99% מהרוכבים) - רכשו שעון דופק פשוט (אך ממותג מוכר) המיועד לרוכבי אופניים - הכולל שלושה רכיבים: שעון, רצועת / חיישן דופק, וחיישן מהירות (מורכב על הגלגל והמזלג הקדמי) טווח המחירים נע החל מ-400 ₪ ועד ל-2,000 ש"ח.

חשוב לציין

קיימות מספר אפשרויות רכישה :

בחנויות – בשיטה הישנה והטובה, ניתן לראות, למשש, למדוד, להחליף במקרה הצורך (כפוף למדיניות החנות ו/או הרשת) ולקבל ייעוץ מהמוכר (רצוי לבחור חנות שהמוכר רוכב אף הוא, ויכול לייעץ מתוך ניסיון אישי) להשגת מחירים זולים ניתן להמתין למבצעים המתקיימים אחת לתקופה (בעיקר בסוף שנה)

באתרי האינטרנט (חנויות מקוונות) בארץ – ניתן לרכוש "מבלי לקום מן הכורסה", לגבי המחירים – תחליטו בעצמיכם, רצוי לרכוש מוצרים שאין צורך למדוד אותם (קסדה, מגינים  וכד') אלא אם כן זוהי קניה חוזרת ו/או אתם מכירים את המוצר ואת התאמתו לכם (נעליים, חולצה וכד')

באתרי יד שנייה המתפרסמים באינטרנט (כגון: Groopy, Harim, Yad2 וכד') – ניתן לרכוש מוצרים חדשים ומשומשים, במחירים זולים יחסית, חסרונות: אין אחריות, ויש "לתזז" ברחבי הארץ (בין המוכרים).

באתרי האינטרנט (חנויות מקוונות) בעולם (וב"חנות" הגדולה מכולם – eBay) – ניתן לרכוש מוצרים חדשים ומשומשים במחירים זולים משמעותית ממחירם בארץ, חסרונות: עלויות משלוח (לבדוק את עלות המוצר כולל משלוח ומיסים) אין אחריות (לעיתים קיימת אפשרות של החזרה – יש לשים לב לפרטי המכירה באתר) ולא ניתן "למשש" ולמדוד. גם כאן - רצוי לרכוש מוצרים שאין צורך למדוד אותם (קסדה, מגינים  וכד') אלא אם כן זוהי קניה חוזרת ו/או אתם מכירים את המוצר ואת התאמתו לכם (נעליים, חולצה וכד')

 

 

שאלות ותגובות

נכתב ב - 17/03/2009 08:18:58

יפה.

;-)
נכתב ב - 17/03/2009 11:00:03

כל הכבוד

על ההשקעה והייתי מוסיף שעון דופק שהינו אחד האביזרים החשובים יותר ברשימה הנדרשת
נכתב ב - 19/03/2009 06:33:09

ציוד הקפי

טוב מאוד. ממולץ לרוכב מתחיל
נכתב ב - 02/04/2009 22:13:01

בקיצור....

אוןפניים=כסף

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר