BEGIN:VCALENDAR PRODID:-//Microsoft Corporation//Outlook 11.0 MIMEDIR//EN VERSION:1.0 BEGIN:VEVENT DTSTART:20140401T180000Z DTEND:20140401T210000Z LOCATION;ENCODING=QUOTED-PRINTABLE:גשר המכבייה החדש סמוך לאיצטדיון רמת גן DESCRIPTION;ENCODING=QUOTED-PRINTABLE:אימון לאמצע השבוע על מנת לשמור על הכושר והאושר! והפעם חוזרים לעליות ברמת גן וגבעתיים. נקנח במנת הסביח המפורסמת. --------------------------------------------------------------------------------------------- סביח הוא מאכל עממי ממוצא עיראקי שקנה אחיזה רחבה בישראל. באופן מסורתי מקובל לאוכלו בבוקר שבת ומקור שמו, על פי אחת הגרסאות, הוא מהמילה "בוקר" - בעיראקית "צבאח".כיום נפוצות ברחבי הארץ "סביחיות" - דוכני אוכל המתמחים במכירת סביח. מרכיבי הסביח,חציל מטוגן - המרכיב העיקרי וסימן ההיכר של המאכל,ביצה קשה,טחינה,חומוס,פיתה,בצל,פטרוזיליה קצוצה או עלים שלמים, או הירק ששמו בעיראקית "ראשד",סלט ירקות,תפוח אדמה מבושל (ברוב הגרסאות),למהדרין, קציצות ירק בשם "עארוק",נהוג לתבל את הסביח בעמבה ובממרח פלפל חריף,המאכל נמכר לראשונה בישראל בשנת 1961 בדוכן קטן ברחוב עוזיאל ברמת גן. בעל העסק, עולה בשם סביח חלבי (מכאן מקור אחת הגרסאות המסבירות את שם המאכל), זכה להצלחה והעתיק את הדוכן למבנה קבוע כ-500 מטר מהמיקום המקורי, שם הוא עומד עד היום. שנים לאחר מכן נפתח בגבעתיים "מזנון עובד" (מכונה גם "הסביח של עובד") אשר זכה לאורך השנים להצלחה רבה, במקביל לעלייה בפופולריות של המאכל עצמו. לפי גרסת המקום, מקור שם המאכל הוא בראשי התיבות "סלט, ביצה, יותר חציל". היריבות בין שני הדוכנים המפורסמים ידועה בקרב אוהבי הסביח,כיום נמכר סביח בבתי עסק רבים ברחבי ישראל, אם כי המאכל מוכר יותר באזור מרכז הארץ. נרכב באזורים שונים ברמת גן גבעתיים כמה עליות וירידות שבאזור נגיע לסיבוב בבורסת היהלומים משם נכנס לכמה שכונות,נגיע לסביח המפורסם של עובד,"נתדלק" במנה הטובה ביקום נחזור חזרה דרך מקומות נוספים. לקבלת עידכונים וגלריות מהשטח הצטרף לרשימת הקבוצה SUMMARY;ENCODING=QUOTED-PRINTABLE:Groopy bicycle ride - (-: מאסף סביח...המקורי (-: PRIORITY:1 END:VEVENT END:VCALENDAR