רכיבת יום כיפור – 16.9.2021.

פרטים

נפתח ב: 16/09/2021
סוג: טיול בארץ
 142 תמונות
 1 תגובות
 323 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
סיפור רכיבת הבוקר: למרות הנוהג לא לנסוע ברכב ביום כיפור, הנושא לא הוסדר, והתוצאה היא שילדים ומבוגרים נפגעים ונהרגים. בעבור רבבות ישראלים יום כיפור הוא בעצם "חג האופניים". בימים הקודמים לו חנויות האופניים מתפקעות מלקוחות והעובדים עסוקים ללא הרף בהרכבת עשרות זוגות חדשים ובתיקון גרוטאות חלודות שהלקוחות שלפו לקראת החג. כולם על הקצה. ממתינים לצאת אל הכביש. כשמגיע הרגע המיוחל שבו המכוניות נעלמות ושעתם היפה של המדוושים מתחילה — רק צריך להחליט לאן רוכבים. זו לא משימה פשוטה כשכל הכבישים פתוחים ועומדים לרשותך. מרבית מדוושי יום כיפור בוחרים לרכוב בסביבה הקרובה לבית. קילומטרים בודדים בשכונות וברחובות הסמוכים. הרפתקנים ונועזים יותר, יצאו מן העיר או הישוב וירחיקו לכת למחוזות מעט רחוקים יותר. עניין של 30־60 ק"מ, כמה שעות כיפיות על האוכף. אולם יש מי שלוקחים את העניין דיווש אחד קדימה: בשנים האחרונות התפתחה סביב יום כיפור תופעת רכיבות־סבולת ארוכות ומטורפות. מבחן גבולות עצבני ליכולת האישית. יש כמה מסלולים סביבתיים פופולריים מאוד ביום כיפור. בראשם המסלול המאתגר מתל אביב לירושלים וחזרה. "עניין פעוט” של 130 ק"מ הכוללים את הטיפוס המייגע לעיר הבירה. מאות בוחרים את המסלול כל שנה, והוא ככל הנראה המדווש ביותר. מכיוון שזה מרחק אפשרי יחסית לרוכבים מיומנים, חלקם לוקחים סיכון לא מבוטל וגומרים אותו תוך כדי צום, באופן חלקי או מלא — שיהיה ברור: אני לא ממליץ על כך. ביום כיפור השכמתי ויצאתי לאימון בוקר עם אור שחר ראשון לדווש בשבילים של תל אביב, על מנת להיות חזרה הביתה לפני 9:00 בבוקר. חזרתי הביתה עם אופטימיות זהירה אני אישית רואה באופניים אמצעי יעיל לעשות ספורט בתקופה שבה רמת התחלואה עולה. • זמן דווש: (4:08) ארבע שעות, ושמונה דקות. • קילומטרים: תוספת של עוד כמה ק"מ לרפרטואר: 56.25 קילומטרי. • קלוריות: 1216 KCAL קלוריות. • עלייה: טיפוס מצטברת 250 מטר. • ירידה: ירידה מצטברת:255 מטר. מאחל לכם גמר חתימה טובה, נתראה בשבילים. פיירו קישור מצורף לגלריה:

שאלות ותגובות

נכתב ב - 16/09/2021 11:34:00

רכיבת יום כיפור – 16.9.2021.

העם היהודי מיוחד כמובן, אבל נדמה שהשבתה מוחלטת של מדינה שלמה למשך יום אחד, חייבת להיות ברשימת השיאים המוכרים לאנושות. המטרה היא כמובן חשבון נפש ובחינה עצמית על כל מרכיביה.

אבל יש גם תוצאת לוואי מבורכת עבור חלק מתושבי המדינה, חג האופניים.

יום כיפור נחשב לקדוש בחגי ישראל, אבל בקרב הציבור החילוני הוא מוכר גם כ"חג האופניים".

יום כיפור נחשב לקדוש בחגי ישראל, אבל בקרב הציבור החילוני הוא מוכר גם כ"חג האופניים". הנה כמה דברים שחשוב לדעת לפני שאתם או ילדיכם, עולים על הכבישים הריקים עם האופניים.

יום כיפור הוא תופעה דתית וחברתית שאין דומה לה בכל העולם; אין אף מקום אחר ברחבי הגלובוס בו עוצרת מדינה שלמה את החיים למשך 24 שעות חוץ מאשר בישראל. מטבע הדברים, ביום הכיפורים הופכים הכבישים ריקים לשעתם הגדולה של רוכבי האופניים מכל הגילאים, אשר נהנים מהאפשרות לרכוב ללא הפרעה או סיכון בכבישים.

התופעה של רוכבי האופניים מתגברת משנה לשנה, כאשר עשרות אלפי זוגות אופניים נמכרים מדי שנה בשבועות שלפני החג. האמנם כבישים ריקים הם ערובה לרכיבה בטוחה? לא בהכרח. למרבה הצער, בכל שנה אנו עדים לעשרות רוכבי אופניים נפגעים ומוצאים את עצמם בחדרי המיון ובמחלקות האורתופדיה של בתי החולים. אז כדי שמי מבניכם שרוכב על אופניים יעבור את החג בשלום, הנה כמה כללים ועצות שעליהם כדאי להקפיד.

דרושה חקיקה להגבלת מהירות הנסיעה בכבישים ביום כיפור:

ביום הכיפורים האחרון נדרס למוות בתל אביב הילד בן השמונה, איתי בן מרגי, בעת שרכב על אופניו באזור צומת הרחובות ז'בוטינסקי דרך נמיר. הדורס, על פי חקירת המשטרה, נסע במהירות גבוהה ולא הבחין באיתי בעת שחצה את הצומת, ומכאן הדרך לאסון הייתה קצרה מאוד.

למרות הנוהג לא לנסוע ברכב ביום כיפור, הנושא לא הוסדר, והתוצאה היא שילדים ומבוגרים נפגעים ונהרגים. אכן, ביום כיפור השכמתי ויצאתי לאימון בוקר עם אור שחר ראשון לדווש.

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר