החשש הגדול, לפגוש את הנכדים – 11.9.2021

פרטים

נפתח ב: 11/09/2021
סוג: טיול בארץ
 86 תמונות
 1 תגובות
 282 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
סיפור רכיבת הבוקר: מאז משבר הקורונה, כך אני מעביר את הזמן, וכן אני מנצח את הבידוד. מתעורר בארבע בבוקר, מתארגן ויוצא לי לדווש ארבע שעות של פעילות. חוזר הביתה, מתרחץ, ארוחת בוקר, קפה משובח, והשעה כבר 11:00 בבוקר. הנה הגיע, הזמן לשבת מול המחשב לכתוב את סיפור רכיבת הבוקר שעורכת לי שעתיים עבודה. לקראת השעה 14:00 בצהרים הולך לנמנם לי שעתיים, או לקרוא ספר. עד שהקרונה תחלוף, וימצאו את התרופה המתאימה, יקח עוד שנתיים, וכנראה שכך המשיך להתנהל הרחק מההמון הסוער. כן ממשיך לדבר עם החברים, לפגוש את הנכדים, למרות החששות להידבקות. למרות שאני מחוסן בפעם השלישית. אכן שלא תבינו אותי לא נכון, אני כן ישן בערך 7 שעות ביום. הסיבה הראשונה: אני מתעורר מוקדם הוא עקב החום והלחות השורר בתל אביב – כך אני מסיים את האימון מוקדם לפני ההתחממות. סיבה שנייה: השבילים ריקים, אין נפש חייה בשעות האלה. סיבה שלישית: בעקבות עלייה בתחלואה אין חשש להידבק כאשר אני לבד. כאשר אני לא יושן מספיק או אפילו מתעוררים באמצע שנת חלום סביר להניח שבבוקר התחושה היא מעט עייפות ופחות חיוניות. בדרך כלל כשזה קורה לי אני לא יוצא בבוקר לאימון כי זה עלול לפגוע בביצועים ולהוביל לעבודה פחות מוקפדת וזהירה - מה שמוביל לסיכון מוגבר לפציעות באימון. באופן עקיף, מחסור כרוני בשינה מגביר את הסיכוי לחלות דבר בפני עצמו עלול לפגוע בשגרת אימון. גם ביום שלאחר אימון, השינה חשובה שכן זה הזמן שבו הגוף יכול לתקן רקמות פגועות ובמקביל לבנות שרירים. מחסור כרוני בשינה קשור לעלייה במשקל, מחלות לב וכלי דם ועוד מחלות רבות. חזרתי הביתה מרכיבה מאתגרת, נהנתי ממזג האוויר הקריר של שעות הבוקר. • זמן דווש: (4:01) ארבע שעות, ודקה. • קילומטרים: תוספת של עוד כמה ק"מ לרפרטואר: 46.41 קילומטרי. • קלוריות: 923 KCAL קלוריות. • עלייה: טיפוס מצטברת 220 מטר. • ירידה: ירידה מצטברת:225 מטר. מאחל לכם גמר חתימה טוב, סוף שבוע מהנה, נתראה בשבילים. פיירו קישור מצורף לגלריה:

שאלות ותגובות

נכתב ב - 11/09/2021 11:14:57

החשש הגדול, לפגוש את הנכדים – 11.9.2021

החיסון נגד קורונה פותח בפני הסבים את האפשרות לחזור לפגוש את הנכדים, אולם יש סבים שהמציאות הקשה והיומיומית היא ניתוק מהנכדים בעל כורחם.

תהליך ההתחסנות המתקדם נגד הקורונה מסמל עבור סבים וסבתות רבים את הרגע המיוחל, שבו יוכלו לשוב ולבלות עם הנכדים. זהו רגע לו חיכו בקוצר-רוח, ורבים מהם מתארים נתק כפוי זה, כאחד הקשיים הבולטים בהתמודדות עם המגפה.

זינוק במספר התלמידים המאומתים: "הרבה אימהות לא שלחו את ילדיהם לבית הספר, ונשארו בבית – הם לא יעמדו בעוד בידוד"
מפתיחת שנת הלימודים עלה מספר החולים ב-20% ומספר המבודדים גדל ב-30%. הורים רבים לא שלחו את הילדים לבית הספר: "משרד החינוך לא סיפק מענה לכל התלמידים עד כה.

העומסים במתחמי הבדיקות נמשכים, "הציבור נוטש את התורים"
גם היום השתרכו תורים ארוכים מחוץ לעמדות הדיגום - ובמשרד הבריאות מתחו ביקורת על הפעלתן. "לא סביר ששנה וחצי לתוך האירוע עדיין מתגלים קשיים תפעוליים"

אחרי שבימי החג נרשמו עומסים כבדים במתחמי בדיקות הקורונה בעשרות מוקדים שהביא הדבר לחסימה של שכונות שלמות - גם ביום (חמישי) אחרון הורגשו עומסים בנקודות הבידוק. אכן בקמה מקומות הוחלט לסגור באופן מידי את מתחם הבדיקות בשל העומס הקיצוני, והוחלט לשלוח את הנבדקים לביתם.

בחופשים הגדולים, לפני הקורונה, היינו משתלבים בלוח הזמנים הקיצי, זו לא הייתה שאלה בכלל", מסדרת לוח פעילויות לכל החופש הגדול, ופעם-פעמיים בשבוע היה 'יום סבתא'. תמיד היינו מוצאים משהו לעשות עם הנכדה, והנכדים והן גם אהבו מאוד פשוט לבוא אלנו, להיות אתנו כאן והרגישו פה יותר בבית. היינו משחקות, עובדות בחוברות, עושות יצירה, הן מאוד אוהבות את המחשב אז היינו משחקים יחד. כל דבר קטן שעשינו יחד היה משמח אותן, אפילו ללכת לים, המון זמן לבלות, זמן איכות.

"הבדידות היא רעה חולה, ויש מי שמכנים אותה כאחת הבעיות הקשות ביותר של הזקנה", אומר פרופ' יצחק בריק, יו"ר האגודה הישראלית לגרונטולוגיה (חקר ההזדקנות)", את הסיבות המדויקות שגורמות לה אנחנו לא יכולים לדעת, אבל אנחנו יודעים שיש קשר בין תופעות מסוימות לבין בדידות. למשל, מי שחי לבד נמצא בסיכון גבוה יותר לחוות בדידות, אם כי פה צריך לעשות הבחנה מאוד חשובה - בדידות לאו דווקא קשורה במצב שבו נמצא האדם.

"להיות לבד זו מציאות אובייקטיבית, מצב נתון. אבל לחוש בודד זו תופעה סובייקטיבית. אדם יכול לחיות בזוגיות בביתו ולהרגיש בודד, אדם יכול להיות בתוך המון רב ולהרגיש בודד. לעומת זאת אפשר לחיות לבד ולא להרגיש בודד אלא מוקף בחברים שנמצאים אתך בקשר. ההרגשה היא שקובעת, והאבחנה בין לבד לבודד היא חשובה".


הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר