לאפשר רכיבה וריצה במרחב הפתוח כמו באירופה 22.9.2020

פרטים

נפתח ב: 22/09/2020
סוג: טיול בארץ
 125 תמונות
 1 תגובות
 533 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
סיפור רכיבת הבוקר – הסגר ימשך עוד שלוש שבועות התעוררתי לעוד בבוקר עם אור שחר ראשון, יצאתי לשבילים של תל אביב. אכן סגר ביום של חול עם בוקר כחול, בלי חג ומחול, בלי חצוצרות ותוף. כלום לא קרה, אבל נערה חייכה, בעברה פרח לקטוף. שם, על החוף סתם יום של חול עם בוקר כחול ,יום בין ימים שווים. יום עמל מרציף נמל עד ארובות חרושת, יום בהיר מקצות העיר ועד מכרות נחושת, יום של אושר עד דמעות על לחיי האימהות, המפזמות בגנים שירי חיבה. כי עדיין קיימים, בעולם הזה ימים שצוחקים בם, פשוט ללא סיבה. הרבה מאיתנו מטיילים ואוהבים לטייל בארץ שלנו אבל תמיד אנחנו מחפשים משהו חדש. בשנה האחרונה בעקבות הקורונה, אני מדווש בשבילים של תל אביב, עדיין לא מבין, ולא מאמין שאני עדיין נהנה לדווש באותם שבילי במדי יום. חזרתי נרכיבה מאתגרת, היה מדהים! את היום מתחיל ומסיים ברכיבה של כמה עשרות קילומטרים, לאורך הירקון, לאורך טיילת החוף הדרומי עד נמל יפו, חזרה לטיילת הצפונית עד המרינה הרצליה, ודרך מחלך גלילות, לדרך שביל השדות של רמת השרון, וחזרה הביתה. חזרתי הביתה, עם חיוך, שימחה, מרכיבה מאתגרת, נהניתי מהטבע, כמובן החוויה הייחודית של שעות הבוקר השקטים, לפני סערת ההמונים. • זמן דיווש על אופניים כולל: (4:41) ארבע שעות, ארבעים ואחד דקות בלבד. • תוספת מספר קמ"ש נוספים לרפרטואר: 62:03 ק"מ • טיפוס מצטבר: 250 מטר. בנימה אופטימית זו, אני מאחל לכולכם המשך שבוע, מקסים, ומהנה. פיירו קישור מצורף לגלריה:

שאלות ותגובות

נכתב ב - 22/09/2020 16:09:37

לאפשר רכיבה וריצה במרחב הפתוח כמו באירופה 22.9.2020

מדינות רבות מכירות בחשיבות להמשיך ולבצע פעילות גופנית גם בתקופה קשה זו. הרכיבה, למשל, חשובה לפיתוח עמידות אזרחי המדינה במאבק נגד וירוס הקורונה.

אין ספק שבתקופת ה'קורונה' המעיקה והסוגרת, מובן מתמיד הצורך להתאוורר בכל דרך. משבר הקורונה פגע כמעט בכל מדינות העולם. מרבית המדינות, קטנות כגדולות, עצרו את הפעילות היומיומית השוטפת והטילו מגבלות תנועה על האוכלוסייה במודלים כאלו ואחרים. אף על פי כן, גם במדינות בהן הוטל סגר מוחלט, בכל הנוגע לפעילות ספורט במרחב הפתוח – הפעם הממשלה אישרה רכיבה על אופניים, הליכה וריצה – אכן בסגר השני נקבעו כללים אחרים.

לצד קשיי המשבר – יש להעריך את מה שיש, לאהוב מרחוק ולהגיד תודה.
לא ידוע איך יסתיים משבר הקורונה, כעת אנו לומדים להעריך את הדברים הקטנים גדולים שבשגרה, אוכלים בבית כי אין מסעדות, מתאמנים בחיק הטבע, ולאורך טיילת החוף של ים התיכון – (רצים, גולשים, ומדוושים)
את הקורונה ננצח, אך כדאי שנלמד להודות לרופאים, לאחיות למגן דויד-אדום, למשרד הבריאות, למשטרה, לצבא הגנה לישראל ששומרים עלינו, ימים ולילות.

כפנסיונר אני אישית נהנה מהסגר, שכן מאפשר לי להמשיך בחגים, ובשת לדווש בכבישים, ובימי חול בשבילים ללא חשש מהדבקות והרחק מהמון הסוער.

למרות השמחה שלי, אני מאוד מודאג מהמחדל והתנהלותה, של ממשלת נתניהו שהובילו את ישראל לסגר שני ומיותר.
העדפת הפוליטיקה הקטנה על חשבון טובת הציבור, בריחה מאחריות ובזבוז זמן, ומחדל תקציבי ובריאותי מתמשך: ממשלת נתניהו מסמסה את הישגי הסגר הראשון וכעת שולחת את הציבור לסגר שני, בלי שהמנגנונים שיוודאו שהתחלואה לא תחזור לזנק מוכנים לפעולה.

"אין ארץ בעולם עם שיח כה סוער ועם כל כך הרבה קבוצות שנוקטות עמדות כה קיצוניות, ממשלה בשכל רגע משנה את דעתה או פשוט לא עושה כלום, וציבור כל כך לא ממושמע" - זו הדיאגנוזה שסיפקה בשבוע שעבר פרופ' גליה רהב, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים שיבא בתל השומר ואחת הדמויות המשמעותיות במאבק בקורונה, להתמודדות הישראלית עם משבר הנגיף. וזו הדיאגנוזה ששולחת את עם ישראל חזרה לסגר מלא, בפעם השנייה מאז התפרצות הנגיף.




הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר