אני חלק מאותה מערכת גדולה, יפהפייה ותמידית של הטבע – 2.11.2019

פרטים

נפתח ב: 02/11/2019
סוג: טיול בארץ
 22 תמונות
 1 תגובות
 521 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
סיפור רכיבת שבת בבוקר נובמבר אמנם מסמן את תחילתו של הקור, אבל במקומות נופש רבים בעולם’ ובארץ עדיין נהנים משמש חמימה ומזג אוויר נוח. בישראל עדיין אפשר להתהפך מהבטן אל הגב וללגום מרגריטות על החוף – בתל אביב , כידוע לנו, בנובמבר החורף הוא לא ממש חורף, ונמשך בערך יומיים, ושוב השמש זורחת ולוהטת. השכם בבוקר יצאתי לדווש לי, בחיק הטבע, לשוטט לי ברחובות העיר, לאורך הטיילת החוף הצפונית והדרומית של תל אביב יפו, מול הקסם של יפו ועוד סודות בין הסמטאות. אכן יצאתי מצפון תל אביב, שכונת המשתלה - תל ברוך צפון - הכפר הירוק – שדות רמת השרון – מחלף פי גלילות – העיר הרצליה - טייל החוף הצפונית הרצליה – המרינה הרצליה - חוף הצוק – טיילת החוף תל ברוך - נמל תל אביב – נמל יפו העתיק – קו התפר ראשון - גדות נחל הירקון - גשר המכביה – חזרה דרך מחלף בני ברק ברמת גן, הביתה לשכונת המשתלה. התגמול המלא היה עוד כמה קילומטרים נוספים לרפרטואר: אורך המסלול: 60:16 ק"מ - גובה מצטבר: 245מ' - זמן מוארך (4:02) ארבע שעות, ושני דקות כולל עצירות. אני מאחל לכול החברים חורף נפלא אתגרי, ובשורות טובות, נתראה בשבילים פיירו

תוצאות 1-20 מתוך 22

תוצאות 1-20 מתוך 22

שאלות ותגובות

נכתב ב - 02/11/2019 13:27:30

אני חלק מאותה מערכת גדולה, יפהפייה ותמידית של הטבע – 2.11.2019

החיים הם יצירה, התחדשות תמידית, התיצרות שאינה פוסקת, – והאדם שותף לטבע ביצירת החיים. אור החיים האנושיים הוא לא במה שהאדם לוקח מן המוכן, אף לא במה שהוא נותן לאחרים מן המוכן, כי אם במה שהוא יוצר. ביצירה הוא נותן את כל עצמו ולוקח את כל עצמו.

לחצים ואתגרים הם חלק בלתי נפרד מהקיום האנושי, קצב החיים המהיר שאנו מנהלים יכול לגרום לנו להרגיש לחוצים, ועם הרגשת הלחץ התמידית מגיעות גם שלל בעיות: פגיעה ביכולות הקוגניטיביות שלנו, בטיב השינה ובתפקודה של המערכת החיסונית. אנשים לחוצים במיוחד סובלים גם מהזדקנות מואצת, נטייה להשמנה, כאבי ראש תכופים והם גם מדווחים על מערכות יחסים טובות פחות. מה אפשר לעשות כדי להתמודד במקצת עם חווית הסטרס? אם תשובתכם היא "לצאת אל הטבע", רשמו לעצמכם כוכב מוזהב.

"היא תביט אליי טובה וחכמה", כתב יענקל'ה רוטבליט וביצע אריק איינשטיין". כמו בבן השב הביתה מן הדרך - תחבק אותי אליה בנשימה חמה, אמא אדמה. היא תגיד אתה עייף מן המסע, אל תפחד אני חובשת את פצעיך. היא תיקח אותי אליה כשאקרא בשמה, אמא אדמה". כשאני מרגישה שעניינים פעוטים בחיי יצאו מפרופורציה, כשהמחשבות סוערות בי או כשהרגשות שלי צריכים עיבוד אני יוצא החוצה.

כשאני עומדת בחיק הטבע דברים נעשים ברורים יותר. אני מבין עד כמה העניינים שלי רגילים ויומיומיים, עד כמה אני קטן מול מערכת של גרמי שמים, רוחות, ובעלי חיים שנמצאים כאן זמן רב ממני. הגלים המתנפצים על החוף, השחפים הקוראים מעליהם, אוושת הרוח, גובהם של ההרים או צבעם העז של העצים. כולם יחד ממלאים אותי השתאות. אני מרגיש כיצד האדמה, השמים והמים מחבקים אותי יחד, מזכירים לי שגם אני חלק מאותה מערכת גדולה, יפהפייה ותמידית של הטבע.

בני האדם הראשונים היו בוודאי נשבעים אמונים לגרינפיס עוד לפני שידעו מה הדבר אומר. הם חיו במערות, בקתות עץ או בתי לבנים נמוכי קומה ותמיד חזרו אל הטבע. שם הם מצאו את חומרי הגלם שאפשרו להם לחיות. ככל שהשנים על מחוגי ההיסטוריה נעו קדימה, הלכו והתרחקו בני האדם מן הטבע. הם בנו ערים גדולות, סללו כבישים, כרתו עצים והעבירו את רוב ימיהם במשרדים גבוהים והתניידו במכוניות פח ממקום למקום. כבר במאה ה-18 כתב הסופר והמשורר סמואל ג'ונסון כי כל התרחקות מהטבע מרחיקה את האדם גם מהאושר. מחקרים עדכניים יותר מגלים לנו שהוא עשוי להיות צודק והקשר לטבע עשוי להטיב עם האושר ושביעות הרצון שלנו.

הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר