יצאנו לדווש סביב ים המלח 13.12.2017

פרטים

נפתח ב: 13/12/2017
סוג: טיול בארץ
 58 תמונות
 1 תגובות
 554 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
השנה 5.9.2017 נחנך שביל אופניים חדש בשם "חווארי אלמוג'" ובאורך 21 ק"מ במסגרת פרויקט שיקום סביבתי של ים המלח, שבסמכות המשרד להגנת הסביבה, תוך תכנון וביצוע של רשות הטבע והגנים. שביל זה הוא הראשון, שנבנה כחלק ממערך שבילי אופניים בתכנית אב לאזור ים המלח, עם חיבור לשביל העובר לאורך ים המלח עד לשביל ישראל לאופניים. אכן יצאנו לבחון את שביל אופניים שאורכו 21 ק"מ סביב ים המלח, שהוא שביל אופניים מעגלי חדש בשם "חווארי אלמוג" באורך 21 ק"מ נחנך במסגרת פרויקט שיקום סביבתי של ים המלח. זהו שביל אופני הרים הראשון שהוסדר כחלק מתכנית האב להסדרת שבילי אופניים באזור. שביל האופניים הנחנך הוא מסלול מעגלי, שניתן להתחיל אותו במספר נקודות שוונו תחנת בדלק אלמוג, או צומת לידו ליד תחנת הדלק סיפור הדרך לשם שינוי בחרנו הפעם מסלול מחוץ לירושלים, אכן בבוקר נפגשנו אני, ורענן מרקוב, בגבעה הצרפתית, ויצאו לדרך לכיוון תחנת אלמוג. 8:30 בבוקר יצאנו לדווש, מצומת אלמוג, ממבואה של נחל אוג, השביל מצומת אלמוג, עולה בסמוך למצוק ההעתקים לתצפית על נחל אלמוג וממשיך מזרחה, מאחורי קיבוץ אלמוג נכנס השביל אל תוך אזור החווארים, ומשם המסלול יורד עד לצומת הלידו וחוזר לצומת אלמוג. הטיפוס המצטבר ברכיבה במסלול הוא לגובה כבערך 200 מטרים, ברמת קושי בינונית, המיועדת לרוכבים מיומנים יחסית. את הפרויקט יזמה וביצעה רשות הטבע והגנים, בליווי חובב לנדאו, מתכנן ובונה שבילים מוסמך. המימון לשביל ניתן על ידי המשרד להגנת הסביבה, משרד התיירות, משרד האוצר ומועצה אזורית מגילות-ים המלח, שאחראית על תחזוקתו השוטפת, בהיותו בתחומה. חזרנו יחד מאושרים, ועליזים, נהנינו "מהעין הכחולה" במדבר יהודה, שהוא ים המלח, והתצפית עליו מראש המצוקים יפה בכל מועד, מסלול זה לוקח אותנו לטיול בין תצפיות נהדרות שמשלבות נוף מדברי בצבעי לבן, צהוב וחום, עם ים המלח. הסיום עם רפרטואר של עוד כמה קילומטרים נוספים, 17.52 ק"מ, וטיפוס מצטבר של 215 מטר גובה, ברכיבה של שעתיים שלוש עשרי דקות נטו. המשך שבוע טוב לכולם, נתראה שוב בשבילים. מצ"ב לינק לגלריה: פיירו

שאלות ותגובות

נכתב ב - 13/12/2017 15:28:34

יצאנו לדווש סביב ים המלח 13.12.2017

חוף לידו הוא חוף המשתרע לאורך הגדה הצפון-מערבית של ים המלח, סמוך לצומת קליה. במקום מסעדה נטושה והריסות בית מלון, וכן מפעלי אשלג, מפגש דרכים ותחנת דלק, ומשרדיה של המועצה האזורית מגילות.

בשנת 1934 הוקמה במקום שכונת פועלים של עובדי חברת אשלג ארץ-ישראלית שננטשה עם כיבוש האזור על ידי הירדנים במלחמת השחרור. לאחר הכיבוש הוקמה המסעדה ובסמוך לה הוקם מלון "מונטאזת אל לידו".

במלחמת ששת הימים נכבש המקום על ידי צה"ל, המלון נהרס חלקית, הפך לעמדה צבאית וזכה לכינוי "הילטון", ב-16 בינואר 2015 קרס המלון לחלוטין.
בשנת 1973 צייר גרשון כוכבי, חייל מילואים ששירת במקום, ציור פנורמה של ארץ ישראל על-פי מפה צלבנית עתיקה.
מקור השם לידו במלון לידו טבריה מולו היו מטוסי "אימפריאל איירויז" נוהגים לנחות על מי הכנרת. ב 1942 התרסק מטוסם בסערה והוחלט להעביר את המנחת הימי אל מול מלון קליה, עם העברת המנחת לים המלח ניתן למקום הכינוי "לידו".
קיבוץ אלמוג עבר שינויים בתחילת שנות האלפיים והוא מוגדר היום "קיבוץ מתחדש". תהליכי קליטה מואצים הביאו להרחבת הקיבוץ ולקליטת משפחות צעירות וגרעיני תנועת "הנוער העובד והלומד". בקיבוץ חיה ופועלת קבוצת מחנכים בוגרי תנועת "דרור ישראל" העוסקים בחינוך באזור ים המלח ובירושלים. הקבוצה מונה 25 חברים שהגיעו במסגרת מסלול הנח"ל בשנת 2007 וקבעו בקיבוץ את ביתם.
באפריל 2010 נהרסו באלמוג יסודות של מבנים בבנייה עבור בנים ממשיכים, במסגרת הקפאת הבנייה ביהודה ושומרון[2]. מאז הריסת הבתים ההם נבנתה השכונה והיא נמצאת בשלבים שלפני אכלוס (13 בתים בשלב הראשון). בשנת 2014 הכפיל הקיבוץ את מספר חבריו (לאחר שנים של קיפאון). בקיבוץ נבנית שכונת הרחבה חדשה ולאחר שיוך הדירות החלו החברים לשפץ את הבתים הישנים.

בשנת 2016 הוקם בקיבוץ כפר סטודנטים מטעם עמותת "קדמה" והחטיבה להתיישבות, הכפר מונה כ-30 סטודנטים אשר מתגוררים בקיבוץ ולוקחים חלק בפעילות התנדבותית בקיבוץ ובמועצה אזורית מגילות ים המלח.
הקיבוץ מתפרנס ממטע תמרים, גידולי שדה, רפת, לול רבייה, כפר נופש בן 81 חדרים, שירותי תיירות בצומת אלמוג ותחנת דלק ומעבודת חלק מהחברים בסביבה ובירושלים. מאז חנוכת הכביש הדו מסלולי מצומת אלמוג לירושלים הפכה הנסיעה למרכז הארץ לנוחה וקצרה יותר, דבר המסייע לפרנסתם של תושביו החדשים של הקיבוץ.


הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר