בעקבות ההכרזה ההיסטורית, על האופניים עולים לירושלים 7.12.2017

פרטים

נפתח ב: 07/12/2017
סוג: טיול בארץ
 138 תמונות
 2 תגובות
 647 צפיות

נפתח ע"י

קבוצה

מסלול

לא נבחר מסלול
חמישי השכם בבוקר, עולה לירושלים למרות תחזית מזג האוויר על קור כלבים שישרור, אך נחוש בדעתי לדווש בירושלים וסביבתה. למרבה המזל הרוחות נחלשו בהדרגה, והגשם הפסיק בבוקר. כל אדם מחפש מקומות, ונופים חדשים בעולם, הוא חוצה יבשות וימים, במסע של הנפש, לשם על כנפי מחוזות הדמיון הוא מפליג בספינה אל הים, אך בסוף זה הלב, הלב שמוביל, מוביל אותנו לשם כל הדרכים, השבילים, הכבישים, השלטים מובילים לירושלים, כל התפילות, הדמעות, בקשות, מחשבות, מובילות לירושלים כל השירים, פיוטים, מזמורים, סיפורים, כולם לירושלים, ירושלים שבלב היא משוש כל הארץ, דלתות העמים, היא אורו של עולם, על שבעת ההרים היא עומדת, ונמצאת בחלומות של כולם מקצוות התבל הם נושאים עיניהם, המסע לא הושלם, כי בסוף זה הלב, רק הלב שמוביל, מוביל את כולנו לשם... סיפור הדרך עם זריחת השמש, יצאתי משכונת רמות, אל מחלף גולדה מאיר, התחברתי לפארק ירושלים, ובטיפוס אינטנסיבי עד הגבעה הצרפתית, המשכתי לאוניברסיטה הר הצופים, אל כיוון הרכס צפון מזרחי, עד אַוגוּסְטֶה ויקטוֹריה, דהרתי במקביל למסילת הרכבת עד שוק מחנה יהודה, לאגריפס "חנות האופניים רוכבים" לטפל בצמיג שעומד להתפוצץ, עיקוב של שעה כבערך. המשכתי לאורך רחוב יפו, עד חומות ירושלים, משם למתחם הרכבת הישנה, התחברתי לשביל סובב ירושלים, עד גן החיות התנכי, טיפסתי בטיפוס אינטנסיבי עד צומת מושב אורה, המשכתי בטיפוס אינטנסיבי ליד קנדי על הכביש, הפסקת ריענון, החזרה דרך חניון חרבת סעדים, עד עמק מוצא שביל האופניים, התחברתי לפארק ארזים עד מחלף גולדה מאיר, ובטיפוס אינטנסיבי חזרה לרמות שם המתין לי הרכב. לסיום מנת חלקי לרפרטואר, עוד כמה קילומטרים נוספים לאחר רכיבה מהנה ומאתגרת: 52.20 ק"מ, וטיפוס מצטבר של 795 מטר גובה, ברכיבה של חמש שעות, ושלושים וחמישה דקות כולל המתנות. שבת שלום מבורכת לכולם, נתראה שוב בשבילים. פיירו מצ"ב לינק לגלריה:

שאלות ותגובות

נכתב ב - 07/12/2017 16:47:37

בעקבות ההכרזה ההיסטורית, על האופניים עולים לירושלים 7.12.2017

כל אדם מחפש מקומות, ונופים חדשים בעולם, הוא חוצה יבשות וימים, במסע של הנפש, לשם על כנפי מחוזות הדמיון
הוא מפליג בספינה אל הים, אך בסוף זה הלב, הלב שמוביל, מוביל אותנו לשם

כל הדרכים, השבילים, הכבישים, השלטים מובילים לירושלים, כל התפילות, הדמעות, בקשות, מחשבות, מובילות לירושלים
כל השירים, פיוטים, מזמורים, סיפורים, כולם לירושלים, ירושלים שבלב

היא משוש כל הארץ, דלתות העמים, היא אורו של עולם, על שבעת ההרים היא עומדת, ונמצאת בחלומות של כולם
מקצוות התבל הם נושאים עיניהם, המסע לא הושלם, כי בסוף זה הלב, רק הלב שמוביל, מוביל את כולנו לשם...
נכתב ב - 07/12/2017 16:49:58

בעקבות ההכרזה ההיסטורית, על האופניים עולים לירושלים 7.12.2017

בנאומו של דוד בן גוריון בטקס ההכרזה על ירושלים כבירת ישראל (י"ד בכסלו תש"י - 5 בדצמבר 1949 הצהיר: "אומה אשר קיימה בנאמנות במשך אלפיים וחמש מאות שנה [את] השבועה שנשבעו הגולים הראשונים על נהרות בבל, בל לשכוח את ירושלים - אומה זו לא תשלים לעולם עם הפרדת ירושלים."

הצהרה זו מבטאת את הקשר ההיסטורי בין ירושלים לבין עם ישראל ואת הכמיהה והכיסופים אליה שאותם חווה לאורך שנות גלותו. איחודה של ירושלים במלחמת ששת הימים לאחר 19 שנים בהם הייתה מפורדת לירושלים המזרחית ולירושלים המערבית, הביא לידי מימוש השבועה אשר נשבעו גולי בבל.

בעקבות שינוי מעמדה של ירושלים לעיר מאוחדת, נקבע בכנסת בכ"ח באייר תשכ"ח כי אירוע זה יצוין כיום ירושלים. ברבות השנים קיבל יום זה תוקף חוקתי – "חוק יום ירושלים" התשנ"ח – 1998, לפיו הוכר כיום חג לאומי במדינת ישראל, המבטא את מהותה ומרכזיותה של ירושלים כבירתו של העם היהודי.

לאחר ניצחון צה"ל במלחמת ששת הימים, ביום שלישי ‎27 ביוני ‎1967, העבירה הכנסת שלוש הצעות חוק שהגישה הממשלה. החוקים שהתקבלו בכנסת קבעו הלכה למעשה את איחוד ירושלים ונתנו תוקף משפטי לחוק הישראלי בכל שטחה של העיר המאוחדת. הגבולות המוניציפליים של ירושלים שונו, ושטחה של העיר המאוחדת גדל פי שלושה – מ-‎38,100 דונם ל-‎110,000 דונם. לתושבי מזרח ירושלים העניקה המדינה מעמד של תושבי קבע הרשאים להצביע בבחירות העירוניות אך לא להשתתף בבחירות לכנסת.
אחד מהחוקים שהתקבלו עוסק בשמירה על המקומות הקדושים שבעיר.

בהחלטת הממשלה שהתקבלה ב-‎12 במאי ‎1968 נקבע כ"ח באייר כיום חגה של ירושלים, המסמל את הקשר ההיסטורי המיוחד של העם היהודי לעיר.

בשנת ‎1980, במלאות ‎13 שנה לאיחוד ירושלים, נחקק חוק-יסוד: ירושלים בירת ישראל, הקובע כי ירושלים היא בירת מדינת ישראל ומקום מושבן של רשויות השלטון. החוק מורה לשמור על המקומות הקדושים שבעיר ועל חופש הגישה אליהם לבני כל הדתות וקובע את המחויבות של ממשלת ישראל לפעול לפיתוח העיר ולשגשוגה.

ב-‎23 במרס ‎1998 התקבל בכנסת חוק יום ירושלים, התשנ"ח - 1998, הקובע את יום כ"ח באייר, שבו שוחררה ירושלים במלחמת ששת הימים, כחג לאומי.

לאחר ההכרזה של טראמפ: ארצות הברית מבקשת מישראל להגיב באיפוק
במשרד החוץ האמריקני הסבירו, כי בוושינגטון מצפים לתגובות חריפות במזרח התיכון ובעולם כולו נגד ההכרה של הנשיא בירושלים כבירת ישראל - היערכות מוגברת בצה"ל, בשב"כ ובמשטרה .

משרד החוץ של ארצות הברית פרסם הבוקר (חמישי) מסמך, שבו ישראל מתבקשת למתן את תגובותיה להכרזה של הנשיא דונלד טראמפ, שהודיע אתמול כי הוא מכיר בירושלים כבירת ישראל. בוושינגטון הסבירו, כי הם מצפים לתגובות נגד חריפות במזרח התיכון ובעולם כולו בעקבות המהלך הדרמטי.

"אנו מצפים להתנגדות לחדשות הללו במזרח התיכון וברחבי העולם, ואנו עדיין בוחנים את ההשפעה שתהיה להחלטה זו על המתקנים של ארצות הברית ועל אנשיה ברחבי העולם", נכתב במסמך שהפיץ משרד החוץ בוושינגטון לדיפלומטים האמריקנים בישראל.
במסמך נוסף שהוציאה מחלקת המדינה נכתב כי הוקם כוח משימה "כדי לעקוב אחר ההתפתחויות בעולם" בעקבות ההחלטה. גורם אמריקני, שדיבר בעילום שם, אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי הקמת כוח משימה הוא נוהל סטנדרטי במקרים כאלה. "בכל עת יש חשש לגבי ביטחונם של אנשי ממשל או אזרחים אמריקנים".

המסמך הראשון נשלח הן לפקידים בקונסוליה הכללית בירושלים והן לשגרירויות של ארצות הברית בלונדון, בפריז, בברלין וברומא. כמו כן, המסמך נשלח גם למשלחת האמריקנית לאיחוד האירופי בבריסל.

בהודעה זו ביקשו האמריקנים מגורמים אירופים להדגיש בתגובתם כי החלטתו של טראמפ אינה מעמידה בסכנה את "הסטטוס הסופי" של ירושלים. לדבריהם, מעמדה של העיר צריך להיקבע על ידי ישראל והפלסטינים במסגרת הסכם שלום בין הצדדים.
"אתם נמצאים בעמדות מפתח להשפיע על התגובה הבינלאומית להכרזה. אנחנו מבקשים להדגיש כי מעמדה של ירושלים היא סוגיה שתיפתר בהסדר קבע בין ישראל לפלסטינים, וכי הצדדים צריכים להכריע איך תתחלק הריבונות באמצעות משא ומתן", נכתב במסמך לבירות האירופיות.



הוספת תגובה

להוספת הודעה הנך חייב להיות מחובר לאתר